ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΑ PODCASTS, ΤΙΣ ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΕΣ ΕΚΠΟΜΠΕΣ ΚΑΙ ΣΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΜΑΣ, ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΤΙΣ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΕΙΚΟΝΕΣ:

Βρείτε επίσης όλα μας τα media, από εδώ: https://linktr.ee/ufogreece

«ΕΞΩΓΗΙΝΑ» ΑΠΟΤΥΠΩΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΑΣΦΑΛΤΟ, ΣΤΙΣ ΜΗΛΙΕΣ ΠΗΛΙΟΥ, ΤΟ 1978.

Τον Αύγουστο του 1978, δύο τολμηροί αυτόπτες μάρτυρες είδαν κατά τη διάρκεια της μέρας πάνω στον δρόμο Μηλέων-Τσαγκαράδας, και σε μικρή απόσταση απ’ το χωριό Μηλιές, να προσγειώνεται «κάτι» και να αφήνει το στίγμα του στην άσφαλτο.
Το παράξενο αντικείμενο αναστάτωσε τις στρατιωτικές μονάδες του Πηλίου που έσπευσαν άμεσα (κινητοποιήθηκε ένας ολόκληρος λόχος με βαρύ οπλισμό και μηχανοκίνητες μονάδες) και με μεγάλες προφυλάξεις περικύκλωσαν το σημείο της προσγείωσης. Ο δρόμος αποκλείστηκε για αρκετή ώρα και όταν ο πρώτος μάρτυρας, ο Σ.Β., προσέγγισε την περιοχή, είδε το στρατό, και ένας ταγματάρχης του απάντησε ότι «είχαν χυθεί λάδια στο δρόμο και τα καθάριζαν για να μην συμβεί κάποιο ατύχημα». Η απάντηση δεν του φάνηκε καθόλου πειστική αφού παρατήρησε τους στρατιώτες να επιτηρούν με μεγάλη προσοχή κάτι περίεργα σημάδια που είχαν βουλιάξει το δρόμο. Τα σημάδια αυτά σκεπάστηκαν γρήγορα με καινούργια άσφαλτο, δίχως να εξαφανιστούν όμως τελείως. Όπως φαίνεται και στις φωτογραφίες του Σ.Β. που τραβήχτηκαν δύο μήνες μετά, παρατηρείται ξανά καθίζηση του εδάφους με επιπλέον αλλοίωση στο χρώμα της νέας ασφαλτόστρωσης.
Την ταυτότητα του μυστηριώδη αντικειμένου, που άφησε τα δύο σχεδόν κυκλικά σημάδια στην άσφαλτο και προκάλεσε την άμεση κινητοποίηση των στρατιωτικών μονάδων της περιοχής, αποκάλυψε εμπιστευτικά λίγο καιρό αργότερα ένας αξιωματικός εκείνου του λόχου που βρέθηκε εκεί. Τα λόγια του έδωσαν μία τρομακτική διάσταση στο αίνιγμα: «Ήταν ένα αγνώστου ταυτότητας μηχάνημα, που είχε εντοπιστεί προηγουμένως από τα ραντάρ, είχε προσγειωθεί στη μέση του δρόμου, και ύστερα από ένα άγνωστο χρονικό διάστημα, απογειώθηκε και χάθηκε, δίχως άλλα ίχνη, εκτός από εκείνα πάνω στην άσφαλτο.»