ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΑ PODCASTS, ΤΙΣ ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΕΣ ΕΚΠΟΜΠΕΣ ΚΑΙ ΣΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΜΑΣ, ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΤΙΣ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΕΙΚΟΝΕΣ:

Βρείτε επίσης όλα μας τα media, από εδώ: https://linktr.ee/ufogreece

--- WIKILEAKS, Η ΕΓΚΥΚΛΟΠΑΙΔΕΙΑ ΤΩΝ ΔΙΑΡΡΟΩΝ ---

Tο Wikileaks (μετάφραση: εγκυκλοπαίδεια των διαρροών) είναι ένας δικτυακός τόπος που λειτουργεί από τον Ιανουάριο του 2007 και δημοσιεύει απόρρητα και εμπιστευτικά έγγραφα από κυβερνητικό και εταιρικό υλικό, από οποιαδήποτε χώρα του κόσμου, διατηρώντας την ανωνυμία του πληροφοριοδότη του. Η μαζική διαρροή των 260.000 εγγράφων, προκάλεσε σεισμό, οργή και αμηχανία στις Η.Π.Α., ανησυχία σε πολλές πρωτεύουσες, αλλά και τη σφοδρή ενόχληση ηγετών ανά τον κόσμο.
Ο Τζούλιαν Ασάνζ, ο Αυστραλός χάκερ που ίδρυσε τον ιστοτόπο, κατηγορήθηκε από τις Αρχές της Σουηδίας (μετά τις διαρροές από το Wikileaks), για βιασμό μιας γυναίκας και παρενόχληση μιας δεύτερης, κατηγορίες ωστόσο που ο ίδιος από την πρώτη στιγμή αρνήθηκε. Η Ιντερπόλ, εξέδωσε ένταλμα σύλληψης και ειδοποίησε όλα τα κράτη μέλη να συλλάβουν αμέσως τον Ασάνζ μόλις εντοπιστεί. Αμέσως, η εταιρεία EveryDNS.net που προσέφερε τις υπηρεσίες domain name στον ιστοτόπο Wikileaks.org τον έθεσε εκτός λειτουργίας ισχυριζόμενη ότι δέχτηκε μαζικές κυβερνοεπιθέσεις που έφεραν σε κίνδυνο τις υποδομές της και την πρόσβαση στις περίπου 500.000 άλλες ιστοσελίδες της. Το Wikileaks έξι ώρες μετά κατάφερε να επανέλθει με νέα διεύθυνση, το Wikileaks.ch και αυτό γιατί το ελβετικό Κόμμα των Πειρατών ‘’PirateBay’’ του εξασφάλισε 21 διαδικτυακές διευθύνσεις, από τις οποίες μπορεί κανείς να έχει πρόσβαση στις αποκαλύψεις παρακάμπτοντας τις προσωρινές διακοπές.
Όμως τα προβλήματα συνεχίστηκαν! Πάγωμα στους λογαριασμούς του Τζούλιαν Ασάνζ, επέβαλλε η ελβετική τράπεζα PostFinance, οι Visa και MasterCard ανέστειλαν τις πληρωµές και το σύστημα Pay Pal την χρηματοδότηση του site. Ο Αυστραλός που δέχτηκε αρκετές απειλές για της ζωής του, έζησε σαν φυγάς αρκετό καιρό σε Βρετανία και Σουηδία, και σπάνια κοιμόταν δυο φορές στο ίδιο σημείο. Πριν λίγες μέρες αποφάσισε να παραδοθεί στην Αγγλία, μόνο για τις κατηγορίες βιασμού και παρενόχλησης που τον βαρύνουν, και όχι για τις διαρροές. Η κυβέρνηση της Αγγλίας, πριν τον συλλάβει, είχε υποσχεθεί στον δικηγόρο του ότι θα τον δικάσει μόνο για τις καταγγελίες, χωρίς να τον εκδώσει μετά την δίκη του σε Η.Π.Α. και Σουηδία που είναι επικηρυγμένος για κατασκοπεία.
Ωστόσο, κλιμακώνεται και ο κυβερνοπόλεµος γύρω από το Wikileaks, µε τους ανώνυµους υποστηρικτές του Τζούλιαν Ασάνζ, τους επονομαζόμενους «χακτιβιστές» (ακτιβιστές χάκερ), να περνούν στην αντεπίθεση εναντίον αυτών που διέκοψαν τη συνεργασία τους µε το Wikileaks, αλλά και της ιστοσελίδας της σουηδικής Εισαγγελίας aklgare.se . Οµάδες χακτιβιστών όπως οι «Anonops» και η «Επιχείρηση Αντίποινα» εξαπέλυσαν σειρά επιθέσεων D.O.S. εις βάρος της PayPal, κατέβασαν το δίκτυο της αμερικανικής εταιρείας Mastercard και δημιούργησαν πρόβλημα στην ιστοσελίδα της Ελβετικής τράπεζας PostFinance που για αρκετές ώρες κατέρρευσε. ‘’Νιώθουμε πως το Wikileaks έχει γίνει κάτι περισσότερο από την απλή διαρροή εγγράφων, είναι ένα πεδίο πολέµου, πολίτες εναντίον κυβερνήσεων’’ ,δήλωσε στο BBC ένα µέλος των «Anonops» που αυτοαποκαλείται Coldblood.
Και όλα αυτά, γιατί τα έγγραφα που αποκαλύπτονται στο Wikileaks είναι αληθινά! Οι περισσότερες θιγόμενες κυβερνήσεις και οι ηγέτες τους, κάνουν λόγο για διεθνή συνωμοσία εις βάρος της χώρας τους, ενώ άλλοι, όπως οι ηγέτες της Κίνας, προτιμούν να μπλοκάρουν στους πολίτες τους την πρόσβαση στο WikiLeaks. Ένα έγγραφο 210 σελίδων που αποκάλυπτε λίγο πριν τη κατάρρευση του τραπεζικού συστήματος της Ισλανδίας, ότι η τράπεζα είχε δανείσει δισεκατομμύρια ευρώ στους βασικούς της μετόχους οδήγησε όχι μόνο σε γενική κατακραυγή, αλλά και στη σύλληψη αρκετών τραπεζιτών της πολυεθνικής τράπεζας Kaupthing. Η Χίλαρι Κλίντον αναγκάστηκε την τελευταία εβδομάδα να περιφέρεται ζητώντας συγνώμη για τις αποκαλύψεις που έκανε ο Ασάνζ, ο Ερντογάν εξοργίστηκε μετά την αποκάλυψη των οκτώ τραπεζικών λογαριασμών του στην Ελβετία, οι άραβες ηγέτες δεν έχουν τι να πουν για τον διπρόσωπο ρόλο τους (βομβαρδίστε το Ιράν, αλλά εμείς δεν μπορούμε να το στηρίξουμε δημόσια), ενώ όσοι πίστευαν ότι υπάρχει έστω και μια αμυδρή ελπίδα να λυθεί το Παλαιστινιακό, έπαψαν να ζουν με αυτή την αυταπάτη.
Το Wikileaks συνεχίζει τις διαρροές, παρουσιάζοντας έγγραφα που κατηγορούν τις ΗΠΑ για συνεργασία με εμπόρους ναρκωτικών (αδελφός Καρζάι) και με διεφθαρμένους κρατικούς αξιωματούχους στο Αφγανιστάν. Οι New York Times και η Guardian, αποκαλύπτουν τα απόρρητα έγγραφα που μιλούν για την Αλ Κάιντα και άλλες τρομοκρατικές οργανώσεις που δέχονται οικονομική υποστήριξη από Σαουδάραβες επιχειρηματίες, ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι κατηγορείται ως ο άνθρωπος του Βλαντιμίρ Πούτιν στην Ευρώπη, Ισπανός εισαγγελέας χαρακτηρίζει τη Ρωσία μαζί με τη Λευκορωσία και την Τσετσενία ‘’κράτη που συνδέονται με τη μαφία’’, ο Βλαντιμίρ Πούτιν, σύμφωνα με τα έγγραφα, ήταν ενήμερος για το σχέδιο δολοφονίας του πρώην πράκτορα Αλεξάντερ Λιτβινιένκο στο Λονδίνο, ενώ φωτογραφίζεται ως ο άνθρωπος που κινεί τα νήματα στη ρωσική στρατιωτική βιομηχανία και τις εταιρείες εξαγωγών. Όσο για την Ελληνική κυβέρνηση οι περισσότερες αναφορές σχετίζονται µε τηλεγραφήματα στις Η.Π.Α. για την εξωτερική πολιτική, για τις εσωτερικές κυβερνητικές υποθέσεις και για συμφωνίες αγοράς αμερικανικών όπλων.
Η αμερικανική κυβέρνηση προειδοποίησε τους συμμάχους της για την κατάσταση που θα δημιουργηθεί και κατηγόρησε τον ιδρυτή του ιστότοπου για παράνομη πράξη κατοχής απόρρητων εγγράφων. Ο Λευκός Οίκος χαρακτήρισε ‘’εγκληματίες’’ όσους άφησαν να διαρρεύσουν τα απόρρητα έγγραφα στην αποκαλυπτική ιστοσελίδα και o Αμερικανός υπουργός Δικαιοσύνης Ερικ Χόλντερ έδωσε εντολή να ασκηθεί δίωξη σε οποιονδήποτε αξιωματούχο παραβίασε τη νομοθεσία διοχετεύοντας απόρρητα έγγραφα στο Wikileaks.
Ο ιδρυτής του ιστότοπου, Τζούλιαν Ασάνζ, λίγο πριν παραδοθεί αποκάλυψε στην εφημερίδα Guardian, ότι σύντομα θα δουν το φως της δημοσιότητας νέα έγγραφα της αμερικανικής κυβέρνησης και αρκετά από αυτά θα έχουν θέμα την εξωγήινη ζωή, γνωστοποιώντας ότι έχει στην κατοχή του έγγραφα που αποκαλύπτουν πληροφορίες για ufo! Ο 39χρονος δεν διευκρίνισε τι είδους πληροφορίες περιέχουν τα έγγραφα και πότε θα δημοσιευτούν, αλλά ότι οι συνεργάτες του θα προχωρήσουν στη δημοσίευσή τους, μόλις πιστοποιηθεί η γνησιότητά τους.
Ο δημοσιογράφος και ερευνητής ufo δρ Ντέιβιντ Κλαρκ αναρωτιέται τι προεκτάσεις θα έχει η αποκάλυψη ενός τέτοιου αμερικάνικου έγγραφου στο Wikileaks και γράφει στο προσωπικό του blog:
‘’Πολλές χιλιάδες, αν όχι εκατομμύρια άνθρωποι σε ολόκληρο τον κόσμο, πιστεύουν ότι η αμερικανική κυβέρνηση κατέχει στοιχεία που αποδεικνύουν ότι δεν είμαστε μόνοι στο σύμπαν. Ένα κεντρικό σημείο αυτής της πίστης είναι ο ιπτάμενος δίσκος που συνετρίβει στο Roswell το 1947 και η τύχη που είχαν οι επιβαίνοντες. Μιλάμε για ένα γεγονός που οι αρχές έχουν καταφέρει να αποκρύψουν πάνω από 60 χρόνια! Σκεφτείτε λοιπόν, εάν υπάρχει η παραμικρή αλήθεια σε αυτές τις εκατοντάδες ιστορίες, αν όχι χιλιάδες, πολλά κράτη πρέπει να έχουν συμμετάσχει σε αυτή τη συγκάλυψη και ειδικά την περίοδο του ψυχρού πολέμου. Οπότε μιλάμε για τη μεγαλύτερη συνωμοσία στην ιστορία της ανθρωπότητας!’’