ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΑ PODCASTS, ΤΙΣ ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΕΣ ΕΚΠΟΜΠΕΣ ΚΑΙ ΣΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΜΑΣ, ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΤΙΣ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΕΙΚΟΝΕΣ:

Βρείτε επίσης όλα μας τα media, από εδώ: https://linktr.ee/ufogreece

--- ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΝΕΑ ΜΟΡΦΗ ΖΩΗΣ, ΣΕ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΗΣ NASA!!! ---

Σε συνέντευξη τύπου που πραγματοποιήθηκε χθες, στις 2 Δεκεμβρίου του 2010, στις 2μμ ώρα Ουάσιγκτον (9μμ ώρα Αθηνάς), στην έδρα της NASA στην Ουάσιγκτον, η NASA ανακοίνωσε την ύπαρξη εξωτικής ζωής, σχετικά με έρευνες που πραγματοποίησε σε αστροβιολογικό βακτηριδιακό εύρημα. Το συνέδριο είχε προγραμματιστεί να μεταδοθεί ζωντανά από τη τηλεόραση της NASA, στο δικτυακό τόπο του Οργανισμού http://www.nasa.gov/multimedia/nasatv/index.html, καθώς και να εκδοθούν δελτία Τύπου που στάλθηκαν μόνο σε μεγάλα μέσα μαζικής ενημέρωσης με την υπόσχεση ότι οι πληροφορίες θα δημοσιεύονταν μετά την αρχική ανακοίνωση της ΝΑSA, στη λήξη του συνεδρίου.
Οι συμμετέχοντες στο συνέδριο ήταν η Mary Voytek, επικεφαλής του προγράμματος Αστροβιολογίας της NASA, η Pamela Conrad, αστροβιολόγος στο διαστημικό κέντρο Goddard της ΝΑSA, η Felisa Wolfe-Simon, ερευνητής αστροβιολογίας της NASA στη Καλιφόρνια, ο Steven Benner, διακεκριμένος επιστήμονας του Ίδρυματος Εφαρμοσμένης Μοριακής Εξέλιξης του Gainesville και ο James Elser, καθηγητής του κρατικού πανεπιστήμιου της Αριζόνας.
Οι ανακοινώσεις αφορούσαν ένα είδος εξωτικού βακτηριδίου (το GFAJ-1 της οικογένειας των Holomonadaceae) που ανακαλύφθηκε στην τοξική, γεμάτη αρσενικό λίμνη Mono στην Καλιφόρνια. Πρόκειται για μία λίμνη 800.000 ετών με αρσενικό και άλλα δηλητηριώδη στοιχεία στα νερά της, η οποία όπως αποδεικνύεται έκρυβε τελικά το μεγάλο μυστικό. Μετά από πειράματα που πραγματοποιήθηκαν σε εργαστήρια από επιστήμονες της NASA, ανακαλύφθηκε ότι τα βακτήρια μπορούν να επιβιώσουν σε αρσενικό, σε συνθήκες δηλαδή που μέχρι σήμερα πιστευόταν ότι ήταν άκρως τοξικές για να υποστηρίξουν ζωή. Αυτό σημαίνει ότι μπορεί να υπάρχει ζωή σε άλλους πλανήτες (μακρινούς ή κοντινούς) οι οποίοι δεν εθεωρείτο μέχρι σήμερα δυνατό ότι μπορούν να φιλοξενήσουν ζωή.
Συγκεκριμένα τα βακτήρια χρησιμοποιούν ως δομικό λίθο για το γενετικό τους υλικό το δηλητηριώδες στοιχείο αρσενικό με αποτέλεσμα να επιβιώνουν σε περιβάλλοντα που προηγουμένως θεωρούνταν μη βιώσιμα, σε πλανήτες "εχθρικούς" και μπορεί να εξελιχθούν σε ευφυή όντα όπως οι άνθρωποι, αν και όταν οι συνθήκες βελτιωθούν. Μέχρι σήμερα γνωρίζαμε ότι για να αναπτυχθεί μια μορφή ζωής στην Γη πρέπει απαραιτήτως να περιέχει έξι βασικά συστατικά (άνθρακα, υδρογόνο, οξυγόνο, άζωτο, φώσφορο και θείο) και δεν είχε εντοπισθεί καμία μορφή ζωής που να ερχόταν σε αντίθεση με αυτό τον "χρυσό κανόνα" της βιοχημείας.
"Οι ανακαλύψεις μας, αποτελούν υπενθύμιση ότι η ζωή όπως την ξέρουμε μπορεί να είναι πολύ πιο ευέλικτη απ' ότι υποθέτουμε ή μπορούμε να φανταστούμε" δήλωσε μετά από τη συνέντευξη η Felisa Wolfe-Simon μέλος της ερευνητικής ομάδας. "Αυτό το μικρόβιο κάνει κάτι διαφορετικό από αυτό που ξέρουμε’’, δήλωσε ο Δρ Wolfe-Simon σε σχέση με το στέλεχος των βακτηριδίων.
Όλες οι άλλες ανακοινώσεις που είχαν ακουστεί περί εξωγήινων επισκεπτών, εύρεση ζωής στον δορυφόρο Τιτάνα κ.τ.λ. ήταν προϊόντα φαντασίας blog και ιστοσελίδων, μετά από το διεθνή πανικό που προκλήθηκε για την άμεση κάλυψη της είδησης σε όλο τον κόσμο.