ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΑ PODCASTS, ΤΙΣ ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΕΣ ΕΚΠΟΜΠΕΣ ΚΑΙ ΣΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΜΑΣ, ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΤΙΣ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΕΙΚΟΝΕΣ:

Βρείτε επίσης όλα μας τα media, από εδώ: https://linktr.ee/ufogreece

ΙΠΤΑΜΕΝΟ ΦΛΕΓΟΜΕΝΟ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ, ΑΝΑΣΤΑΤΩΝΕΙ ΤΗ ΒΟΡΕΙΑ ΕΛΛΑΔΑ, 13/11/2010.

Στις 13 Νοεμβρίου του 2010, ένα ιπτάμενο φλεγόμενο αντικείμενο έγινε ορατό από τη Χαλκίδα μέχρι και τη Βόρεια Ελλάδα, προκαλώντας αναστάτωση σε όσους το είδαν.
Ο μάρτυρας Περικλής δήλωσε: ''Το είδα από τη Θεσσαλονίκη κάπου ανάμεσα στις 20:00 με 21:00 το βράδυ. Η κίνησή του ήταν προς την επιφάνεια της γης υπό γωνία και είχε κατεύθυνση από τα βορειοανατολικά προς τα βορειοδυτικά. Η ταχύτητα του ήταν αρκετά μεγάλη, και η πτώση του αθόρυβη ή τουλάχιστον εγώ δεν αντιλήφθηκα κάποιο θόρυβο. Κρίνοντας από τη λάμψη ήταν αντικείμενο μεγάλου μεγέθους που άρχισε να φλέγεται μόλις εισήλθε στην ατμόσφαιρα.''
Ο μάρτυρας Δημήτρης δήλωσε: ''Το είδα γύρω στις 20:30 το βράδυ από την Αλεξανδρούπολη και πιστεύω ότι ήταν κάποιος μετεωρίτης που πιθανών να εξαϋλώθηκε πριν πέσει στο έδαφος. Έβγαζε μια πορτοκαλογαλάζια αύρα και άφηνε φωτεινή ουρά κατά την ταχύτατη πτώση του.''
Το φαινόμενο έγινε έντονα αντιληπτό γενικότερα από πολλούς, οι οποίοι κατέθεσαν αντικρουόμενες μαρτυρίες, σχετικά με το που κατευθυνόταν ή μπορεί να έπεσε.
Άλλοι μάρτυρες ανέφεραν λίγο πριν τις 20:30 και άλλες πτώσεις φλεγόμενων αντικειμένων από τον ουρανό της κεντρικής Μακεδονίας πριν αναστατώσουν τα τηλεφωνικά κέντρα των Μ.Μ.Ε. της Θεσσαλονίκης, ισχυριζόμενοι ότι είδαν UFO.
Μάλιστα, στην προσπάθεια αποσαφήνισης του θέματος (γιατί εξετάστηκε και το ενδεχόμενο να επρόκειτο για φωτοβολίδες S.O.S) έγιναν θαλάσσιες έρευνες από σκάφη του λιμενικού προς τα βόρεια του νομού, χωρίς όμως αποτέλεσμα.
Ωστόσο, δεν ήταν φωτοβολίδα ούτε UFO όπως πίστεψαν πολλοί αλλά το αστρολογικό φαινόμενο της «Βροχής των Λεοντιδών». Πρόκειται για πεφταστέρια (μετεωρίτες), που προέρχονται από την ουρά του κομήτη 55Ρ/Τέμπελ-Τατλ, που έρχεται από τον αστερισμού του Λέοντα.
Η «βροχή» των Λεοντιδών θα διαρκέσει περίπου δύο εβδομάδες (7 έως 28 Νοεμβρίου) και θα κορυφωθεί στο διήμερο 17 και 18 Νοεμβρίου από τη 1 μέχρι τις 4.30 τα ξημερώματα. Ο ρυθμός πτώσης των φωτεινών μετεωριτών γίνεται με ταχύτητα περίπου 71 χιλιομέτρων το δευτερόλεπτο και υπολογίζεται σε 15 ανά ώρα κατά μέσο όρο.
Στο πρόσφατο παρελθόν, μετεωρίτες που μπερδεύτηκαν με Α.Τ.Ι.Α. έπεσαν από τον ουρανό της χώρας μας, στις 19 Σεπτεμβρίου του 2010, στο Λιτόχωρο Πιερίας στον Όλυμπο και την 1 Οκτωβρίου του 2010, λίγο μετά τις 11 το βράδυ στην Αρχαία Ολυμπία, φωτίζοντας όλη την περιοχή.