ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΑ PODCASTS, ΤΙΣ ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΕΣ ΕΚΠΟΜΠΕΣ ΚΑΙ ΣΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΜΑΣ, ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΤΙΣ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΕΙΚΟΝΕΣ:

Βρείτε επίσης όλα μας τα media, από εδώ: https://linktr.ee/ufogreece

Ο ΣΩΚΡΑΤΗΣ ΠΕΡΙΓΡΑΦΕΙ ΤΗΝ ΓΗ ΑΠΟ ΨΗΛΑ!

Έργο «ΦΑΙΔΩΝ» ή «περί ψυχής» [110b]: έγεται τοίνυν,ἔφη,ὦ ἑτα ῖρε, πρῶτον μὲν εἶναι τοιαύτη ἡ γῆ αὐτὴ ἰδεῖν,εἴ τις ἄν ωθεν θεῷτο,ὥσπερ αἱ δωδεκάσκυ- τοι σφαῖραι, ποικίλη, χρώμασιν διειλημμένη, ὧν καὶ τὰ ἐνθάδε εἶναι χρώματα ὥσπερ δείγματα, οἷς δὴ οἱ γραφῆς[110c] καταχρῶνται. ἐκεῖδὲ πᾶσαν τὴν γῆν ἐκ τοιούτων εἶναι, καὶ πολὺ ἔτι ἐκ λαμπροτέρων καὶ καθαρωτέρωνἢ τούτων τὴν μὲν γὰρἁλουργῆ εἶναι[καὶ] θαυμαστὴν τὸ κάλλος, τὴν δὲ χρυσοειδῆ, τὴν δὲὅση λευκὴ γύψουἢ χιόνος λευκοτέραν, καὶ ἐκ τῶν ἄλλων χρωμάτων συγκειμένην ὡσαύτως, καὶ ἔτι πλειόνων καὶ καλλιόνων ἢ ὅσα ἡμεῖς ἑωράκαμεν. καὶ γὰρ αὐτὰ ταῦτα τὰ κοῖλα αὐτῆς, ὕδατός τε καὶ ἀέρος ἔκπλεα[110d] ὄντα, χρώματός τι εἶδος παρέχεσθαι στίλβοντα ἐν τῇ τῶν ἄλλων χρωμάτων ποικιλίᾳ, ὥστε ἕν τι αὐτῆς εἶδος συνεχὲς ποικίλον φαντάζεσθαι.
[μετάφραση:] η γη είναι, αν την έβλεπε κανείς από ψηλά, σαν τις σφαίρες που είναι από δώδεκα κομμάτια διαφορετικού δέρματος. Δηλαδή είναι μια πολύχρωμη σφαίρα με τα μέρη της να ξεχωρίζουν από τα χρώματα που έχει το καθένα, ενώ τα χρώματα που χρησιμοποιούν οι ζωγράφοι μας εδώ, δεν είναι παρά απομιμήσεις εκείνων των χρωμάτων. Εκεί λοιπόν όλη η γη είναι χρωματισμένη με αυτά τα χρώματα, που είναι πιο λαμπερά και καθαρά απ’ τα εδώ. Κάποιο μέρος της είναι πορφυρό και καταπληκτικό στην ομορφιά, άλλο χρυσωπό, άλλο λευκότερο απ’το γύψο και το χιόνι, και έτσι είναι χρωματισμένη και με τα άλλα χρώματα, και ακόμα περισσότερα, και ωραιότερα από όσα εμείς έχουμε δει. Γιατί ακόμα και οι κοιλότητες της που είναι γεμάτες αέρα και νερό, παίρνουν μια απόχρωση λαμπερή μέσα στην ποικιλία των άλλων χρωμάτων, ώστε να δίνει την εντύπωση μιας ενιαίας εικόνας πολύχρωμης.
Μέσα σε κείμενο του Πλάτωνα που περιγράφει τις αναφορές του Φαίδων (φίλου του Σωκράτη), ο Σωκράτης όσο περίεργο κι αν σας φαίνεται, περιέγραφε σωστά την ''σφαιρική'' Γη όπως φαίνεται από χιλιάδες μέτρα ψηλά. Πως όμως ήξερε χωρίς να έχει την τεχνολογία ή την ικανότητα να πετάξει; Μήπως πέταξε με την βοήθεια των Θεών; Οι μύθοι λένε ότι πολλοί απ' τους Θεούς των Ελλήνων πετούσαν με ή χωρίς οχήματα! Η Αθηνά και η Ήρα αναφέρονται στην Ιλιάδα να πετάνε με τα οχήματά τους. Ο Ερμής είναι ο διασημότερος ιπτάμενος Θεός με χρέη αγγελιοφόρου. Ο Απόλλωνας λέγεται ότι κάποιους χειμωνιάτικους μήνες άφηνε το μαντείο των Δελφών και ταξίδευε σε κάποια χώρα πολύ πιο βόρεια με το άρμα του. Λέτε οι Θεοί να είναι υπαρκτοί και όλοι αυτοί οι μύθοι να είναι αληθινοί;