ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΑ PODCASTS, ΤΙΣ ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΕΣ ΕΚΠΟΜΠΕΣ ΚΑΙ ΣΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΜΑΣ, ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΤΙΣ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΕΙΚΟΝΕΣ:

Βρείτε επίσης όλα μας τα media, από εδώ: https://linktr.ee/ufogreece

ΤΟ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟ ΕΙΔΟΣ ΣΤΕΛΝΕΙ ΣΥΝΕΧΩΣ ΜΗΝΥΜΑΤΑ ΣΤΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ.


Εκτός από τα εξωγήινα σήματα που προσπαθούμε να βρούμε στο διάστημα, έχουμε στείλει και εμείς, το ανθρώπινο είδος, μηνύματα σε αστερισμούς που πιστεύουμε ότι υπάρχει νοήμον εξελιγμένη εξωγήινη ζωή.
Το 1974 το ραδιοτηλεσκόπιο του Arecibo στέλνει το πρώτο ανθρώπινο μήνυμα στο διάστημα με την ελπίδα να το βρει ένας εξωγήινος πολιτισμός και να το διαβάσει. Περιείχε 1679bit πληροφοριών και εστάλη μία φορά, με προορισμό τη συστάδα αστεριών M13, με σκοπό να φτάσει το έτος 26.974 μ.Χ. .


Το 1984, ο Joe Davis, καλλιτέχνης και ερευνητής του Ινστιτούτο Τεχνολογίας της Μασαχουσέτης αναφέρει ότι δεν είχε σταλεί καμιά εικόνα των ανθρώπων στο διάστημα, που να δείχνει τις λεπτομέρειες των ανθρωπίνων γεννητικών οργάνων ή την αναπαραγωγή. Έτσι, ηγήθηκε ενός σχεδίου για τη μετάδοση των ήχων των κολπικών συστολών προς τα γειτονικά μας συστήματα αστέρων. Οι κολπικοί ήχοι που εστάλησαν από το ραντάρ Millstone Hill του MIT, έχουν φθάσει στο άστρο Έψιλον του Ηριδανού ήδη από το 1996 και στο Ταυ του Κήτους από το 1998.



Το 1999 οι Yvan Dutil και Stéphane Dumas έκαναν τη πρώτη κοσμική κλήση (το Interstellar Rosetta Stone), ένα σύνολο μηνυμάτων που βασίστηκε σε μαθηματικές και επιστημονικές έννοιες που θεωρούνται καθολικές, με την ελπίδα ότι όποιος το παραλάβει να μπορέσει να καταλάβει. Τα μηνύματα εξέπεμψαν από το ραδιοαστρονομικό τηλεσκόπιο rt-70 στην Ουκρανία.
Το 2001, ο Alexander Zaitsev, επικεφαλής σε μια προσπάθεια Ρώσων εφήβων από την ακαδημία επιστημών της Μόσχας, έστειλε ένα μήνυμα στο διάστημα. Χρησιμοποίησε την ίδια συσκευή αποστολής σημάτων με τα κοσμικά μηνύματα κλήσης, αλλά περιέλαβε αναλογικές πληροφορίες. Τα μηνύματα περιελάμβαναν μια συναυλία ηλεκτρονικής μουσικής. Το μήνυμα εστάλη σε έξι αστέρια, συμπεριλαμβανομένου και του 47 Ursae Majoris, που ανακαλύφθηκε πως είναι το πρώτο αστέρι που διαθέτει παρόμοιο ηλιακό σύστημα με το δικό μας.
Το 2003, το Interstellar Rosetta Stone στέλνεται πάλι , σε άλλα πέντε αστέρια. Αυτή τη φορά, το μήνυμα περιελάμβανε φωτογραφίες και άλλα αρχεία πολυμέσων.
Το 2004, μια εταιρία που έδρευε στη Πενσιλβάνια των Η.Π.Α., η Endless Echoes, αναλάμβανε να καταγράψει το ηχητικό σας μήνυμα και να το προωθήσει με ραδιοκύματα στο διάστημα με κόστος 20 ευρώ περίπου. Η εταιρία ανήκε στον Paul Forte, πρώην τεχνικό υπηρεσιών τηλεειδοποίησης και συνεργάζόταν με την Skycasters LLC για τη μετάδοση των ηχητικών μηνυμάτων στο διάστημα. Η εταιρία κατάφερε να στείλει περίπου 50 μηνύματα πελατών πριν τη κλείσει η αμερικάνικη επιτροπή τηλεπικοινωνιών (FCC), η οποία τους αντιμετώπισε (όπως δηλώνει ο ίδιος ο Paul Forte) ειρωνικά.
Το 2005, ο ιστότοπος Craigslist, μια ταξινομημένη λίστα υπηρεσιών, ακτινοβολήθηκε στο διάστημα. Το μήνυμα στάλθηκε από την εταιρία Deep Space Communications Network η οποία ειδικεύεται στο να στέλνει μηνύματα του κοινού στο διάστημα.
Το τραγούδι των Beatles Across the Universe, εστάλη από τη NASA το Φεβρουάριο του 2008, για να τιμήσει την μνήμη της 50ης επετείου της ίδρυσης του συγκροτήματος. Το μήνυμα είχε στόχο το αστέρι Polaris και αναμένεται να φτάσει το έτος 2439.
Το 2008, το πρόγραμμα με όνομα "ένα μήνυμα από τη Γή" έστειλε 501 μηνύματα που επιλέχτηκαν με διαγωνισμό από τον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης Bebo. Το σήμα μεταδόθηκε, χρησιμοποιώντας πάλι το ραδιοαστρονομικό τηλεσκόπιο rt-70, προς τον πλανήτη Gliese 581c, ο οποίος θεωρείται πως μπορεί να έχει υγρό νερό στην επιφάνειά του. Το μήνυμα αναμένεται να φτάσει το έτος 2028.
Επίσης τον Ιούνιο του 2008, τα ραντάρ στον αρκτικό κύκλο εξέπεμπαν επί 6 ώρες στο διάστημα μια διαφήμιση των Doritos. Το ερευνητικό κέντρο EISCAT που εξέπεμψε το διαφημιστικό, είχε σαν στόχο το αστέρι 47 Ursae Majoris.
Τον Αύγουστο του 2009, το περιοδικό Cosmos συνέλεξε μηνύματα από τους αναγνώστες του και επέλεξε τα καλύτερα, τα οποία συγκέντρωσε σε ένα μήνυμα με κωδικό όνομα "γειά σου από τη γη". Εξέπεμψε από το Canberra Deep Space Communication Complex της Αυστραλίας, στον υγρό πλανήτη Gliese 581d. Το μήνυμα αναμένεται να φτάσει το 2029.
Το τελευταίο μήνυμα που στάλθηκε το 2009, περιείχε το γενετικό κώδικα για το ένζυμο RuBisCo, το οποίο είναι απαραίτητο για τη φωτοσύνθεση. Το RuBisCo είναι η αφθονότερη πρωτεΐνη στη γη και κρίθηκε άκρως αντιπροσωπευτική πληροφορία της ζωής στη γη.


Τα μηνύματα στάλθηκαν ως εκεί που έχει δει το ανθρώπινο είδος… και ελπίζουμε κάποιος να τα λάβει και να απαντήσει…