ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΑ PODCASTS, ΤΙΣ ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΕΣ ΕΚΠΟΜΠΕΣ ΚΑΙ ΣΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΜΑΣ, ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΤΙΣ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΕΙΚΟΝΕΣ:

Βρείτε επίσης όλα μας τα media, από εδώ: https://linktr.ee/ufogreece

ΧΑΡΤΕΣ 6000 ΕΤΩΝ, ΑΠΕΙΚΟΝΙΖΟΥΝ ΣΩΣΤΑ ΤΗ ΓΗ.

Ένα κομμάτι ενός παλιού χάρτη ανακαλύφθηκε τυχαία τον Νοέμβριο του 1929 από τον Καλίλ Εντέμ, διευθυντή του Εθνικού Μουσείου της Τουρκίας. Η έρευνα έδειξε πως ήταν ένα αυθεντικό έγγραφο χάρτη ακριβείας, που σχεδιάστηκε το 1513 πάνω σε δέρμα γαζέλας, από τον Πίρι Ρέις, ναύαρχο του τότε τουρκικού στόλου. Ο Ρέις εξηγεί σε μια από τις σημειώσεις του, στο περιθώριο του χάρτη, ότι τον σχεδίασε χρησιμοποιώντας περίπου είκοσι χάρτες της εποχής του από όλα τα μέρη της γης, με συντεταγμένες από 8 χάρτες εποχής Μεγάλου Αλεξάνδρου και αρχαίας Αιγύπτου που βρήκε σε έναν ιερό ναό της ανατολής.
Το εντυπωσιακό στο χάρτη του Ρέις είναι ότι σε σύγκριση με χάρτες της εποχής μας, είναι 99% ακριβής. ‘Όπως ξέρουμε όλοι, η Γη δεν είναι επίπεδη άλλα σφαιρική. Οπότε επίπεδα μπορεί να απεικονιστεί με διάφορους τρόπους, οι οποίοι δεν δείχνουν την απόλυτη αλήθεια αλλά βολεύουν σε βιβλία και χάρτες.


Ένας ακόμα τρόπος (εκτός από αυτούς που είδατε στην παραπάνω φωτογραφία) είναι και η σφαιρική επιπεδοποίηση. Σκεφτείτε ότι πιέζετε τη Γη με την παλάμη σας και προσπαθείτε να την λιώσετε πάνω σε ένα τραπέζι. Μετά από έντονη πίεση θα γίνει ένας επίπεδος κύκλος, που στο κέντρο του, η εικόνα θα είναι κανονική, αλλά στις άκρες του, η εικόνα θα έχει απλωθεί περιμετρικά.



Αν χρησιμοποιήσουμε αυτό το τρόπο, αλλά στο κέντρο του κύκλου βάλουμε την Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου, οι ακτές του σημερινού χάρτη ταιριάζουν σχεδόν απόλυτα με τις ακτές από τον χάρτη του Ρεις. Άρα η αρχαία μέθοδος και οι συντεταγμένες που χρησιμοποίησε ο Ρέις είναι σωστές! Τότε και οι αρχαίοι χάρτες από την εποχή του Μεγάλου Αλεξάνδρου και της αρχαίας Αιγύπτου θα πρέπει να είναι και αυτοί σωστοί!



Οι χάρτες δόθηκαν προς μελέτη στον Αμερικάνο χαρτογράφο Άρλιγκτον Μάλερυ ο οποίος ανακάλυψε πως ήταν απόλυτα ακριβείς, όχι μόνο στο χώρο της Μεσογείου και της Νεκράς Θάλασσας αλλά περιείχαν ακόμη περιοχές της Γης, σχεδιασμένες με τρομερή ακρίβεια προσέγγισης, σαν και αυτές της Βορείου και Νοτίου Αμερικής, καθώς και το διάγραμμα της Ανταρκτίδος, δημιουργώντας έτσι τεράστια ερωτηματικά για την προέλευση των χαρτών, αφού μόλις το 1952 ανακαλύφθηκαν στην Ανταρκτική οροσειρές, οι οποίες βρίσκονταν ήδη σημειωμένες στους χάρτες που ανακάλυψε ο Ρέις!! Οι χάρτες επίσης, δεν απεικονίζουν μόνο το περίγραμμα των ηπείρων αλλά περιέχουν και την τοπογραφία. Οροσειρές, νησιά, ποτάμια, ήταν σημειωμένα με την μεγαλύτερη ακρίβεια.
Ο καθηγητής Τσάρλς Χαπγκουντ το 1960 αναφέρει ότι οι χάρτες πρέπει να σχεδιάστηκαν μετά από παρατήρηση από πάρα πολύ μεγάλος ύψος, με γνώσεις σφαιρικής τριγωνομετρίας και γνώση της μεθόδου της αζιμουθιακής προβολής των ίσων αποστάσεων. Σημερινοί αστρονόμοι υπολογίζουν την σχεδίαση των χαρτών από τις συντεταγμένες τους, περίπου το 3.772 π.Χ. Οι αρχαίοι Αιγύπτιοι πέταγαν χιλιάδες μέτρα ψηλά και είχαν όλες αυτές τις γνώσεις το 3.772 π.Χ; Αν κάτι τέτοιο συμβαίνει πραγματικά, τότε το μυστήριο της ακρίβειας του χάρτη, χρειάζεται την ύπαρξη ενός προηγμένου τεχνολογικά πολιτισμού. Ο θρύλος λέει πως κάποιος "θεός" χάρισε αυτούς τους χάρτες σε έναν αρχιερέα. Άραγε…"θεός" είχε δώσει πριν 6.000 χρόνια τέτοιους χάρτες ακριβείας στον άνθρωπο;