ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΑ PODCASTS, ΤΙΣ ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΕΣ ΕΚΠΟΜΠΕΣ ΚΑΙ ΣΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΜΑΣ, ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΤΙΣ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΕΙΚΟΝΕΣ:

Βρείτε επίσης όλα μας τα media, από εδώ: https://linktr.ee/ufogreece

ΦΩΤΟΓΡΑΦΗΘΗΚΑΝ ΦΥΤΑ ΣΤΟΝ ΠΛΑΝΗΤΗ ΑΡΗ!

Στις 14 Ιανουαρίου του 2010, ήρθαν στο φως νέες αποκαλυπτικές εικόνες από τον πλανήτη Άρη με φυτά στην επιφάνεια του. Δορυφόρος της NASA (ο Mars Reconnaissance Orbiter) που φωτογραφίζει την επιφάνεια του πλανήτη, αποκάλυψε πιθανή βλάστηση τεράστιων φυτών ή δέντρων στην επιφάνεια του, μέσα σε λεπτές στρώσεις πάγου πάνω στους αμμόλοφους. Οι φωτογραφίες προέρχονται από τη NASA και δημοσιεύθηκαν από το πανεπιστήμιο της Αριζόνας.



Η επίσημη εξήγηση της NASA δεν αναφέρει βλάστηση αλλά ένα στρώμα πάγου διοξειδίου του άνθρακα που καλύπτει τους αμμόλοφους (όπως φαίνεται στην πρώτη έγχρωμη φωτογραφία) και την άνοιξη, που ο ήλιος θερμαίνει και εξατμίζει τον πάγο, η άμμος εκτοπίζετε από την κορυφογραμμές των αμμόλοφων, σχηματίζοντας σκοτεινές ραβδώσεις που τελικά εξαφανίζονται όταν ο πάγος έχει φύγει.
Αλλά οι ενδείξεις βλάστησης στον Άρη δεν σταματούν εδώ! Φωτογραφίες του οχήματος Spirit δείχνουν απολιθώματα (στέλεχος ανθούς) κάποιου φυτού ,και απολιθώματα αμοιβάδων η άλλων ομάδων μικροοργανισμών. Είναι σημαντικό αλλά και περίεργο που η ίδια η NASA αναφέρει τέτοια άποψη για τις δυο τελευταίες φωτογραφίες.