ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΑ PODCASTS, ΤΙΣ ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΕΣ ΕΚΠΟΜΠΕΣ ΚΑΙ ΣΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΜΑΣ, ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΤΙΣ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΕΙΚΟΝΕΣ:

Βρείτε επίσης όλα μας τα media, από εδώ: https://linktr.ee/ufogreece

UFO ΣΤΗ ΠΤΗΣΗ 266 ΤΗΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗΣ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑΣ, 11/11/2007.

Τις πρώτες ώρες της 11ης Νοεμβρίου του 2007, ο κυβερνήτης της πτήσης 266 από Λονδίνο προς Αθήνα, ανέφερε άγνωστο φωτεινό στόχο στον ουρανό πάνω από την Αττική και ενημέρωσε το τμήμα προσέγγισης του Πύργου Ελέγχου. Λίγη ώρα νωρίτερα, οι κυβερνήτες άλλων δύο πτήσεων της Ολυμπιακής αεροπορίας, συγκεκριμένα της πτήσης 730 για Κω και της πτήσης 700 για Ρόδο, είχαν αναφέρει την ίδια ακριβώς θέαση.
Η αναφορά του πιλότου, που με έκπληξη είχε δει ότι από τον Αυλώνα μέχρι το αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» το άγνωστο αντικείμενο άλλαζε συνεχώς θέσεις αριστερά του και δεξιά του, έθεσε σε συναγερμό το σύστημα αεράμυνας της χώρας, που απογείωσε δύο F-16 επιφυλακής για τον εντοπισμό του! Την αναφορά του κυβερνήτη της πτήσης 266 για περίεργο φωτεινό αντικείμενο επιβεβαίωσαν με όσα είδαν εν συνεχεία από το έδαφος τουλάχιστον 4-5 παρατηρητές και ελεγκτές της Πολιτικής και Πολεμικής Αεροπορίας. Ωστόσο, το «ασυνήθιστου σχήματος» αντικείμενο ούτε τα ραντάρ της Πολεμικής Αεροπορίας κατάφεραν να καταγράψουν ούτε οι χειριστές των F-16 κατάφεραν να εντοπίσουν, επιτείνοντας ακόμα πιο πολύ το μυστήριο.


Συγκεκριμένα, η κινητοποίηση της αεράμυνας ξεκίνησε μετά την προσγείωση του αεροσκάφους στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος», στις 3:27 π.μ. και αφού ο κυβερνήτης υπέβαλε στο Κέντρο Ελέγχου Περιοχής Αθηνών (Κ.Ε.Π.ΑΘ.) την αναφορά με τις παρατηρήσεις του, που αυτή τη φορά δεν ήταν ρουτίνας.
Κατά τον πιλότο, όταν το αεροσκάφος του βρισκόταν στο σημείο ΑΥLΟΝ (περιοχή Αυλώνα Αττικής) διαπίστωσε ότι τον ακολουθούσε «ένα φωτεινό αντικείμενο το οποίο άλλαξε θέσεις δεξιά του και αριστερά του». Αυτό συνεχίστηκε μέχρι και που έφθασε μέχρι πάνω από το «Ελευθέριος Βενιζέλος» (την «τελική του ΙLS», για τους ειδικούς).
Η πρώτη επιβεβαίωση του παράξενου περιστατικού ήρθε από τον Πύργο Ελέγχου του «Ελευθέριος Βενιζέλος», το οποίο ανέφερε πως το αντικείμενο ήταν ακόμη ορατό προς την περιοχή της Καρύστου, ενώ στα ραντάρ της πολεμικής αεροπορίας στη Λάρισα, δεν φαινόταν το παραμικρό! Η αναφορά σήμανε συναγερμό στην Πολιτική Αεροπορία, η οποία με τη σειρά της ειδοποίησε -βάσει των κανονισμών- το Κέντρο Ενημέρωσης Αεράμυνας (Κ.ΕΝ.Α.) στην Αθήνα και το Εθνικό Κέντρο Αεροπορικού Ελέγχου (Ε.Κ.Α.Ε.) στη Λάρισα. Στις 4:20 π.μ. ειδοποιείται και το Κέντρο Επιχειρήσεων του Γενικού Επιτελείου Αέρος Γ.Ε.Α., από τις καταγραφές του οποίου προέρχονται οι πληροφορίες που δημοσιεύουμε. Λίγο μετά τις 6:00 π.μ., στο σύστημα που παρακολουθούσε την εξέλιξη της υπόθεσης, προστέθηκε άλλη μία πληροφορία: ο αρχιελεγκτής της μονάδας ραντάρ που βρίσκεται στην κορυφή της Πάρνηθας (2ο Κ.Ε.Π.) ενημέρωσε το Γ.Ε.Α. «ότι βλέπει αυτός και άλλοι συνάδελφοί του ένα φωτεινό αντικείμενο μεγάλο σαν αστέρι, που λάμπει έντονα και έχει απροσδιόριστο ύψος και σχήμα». Μάλιστα ενημέρωσε ότι μέλη του προσωπικού της μονάδας «το έχουν τραβήξει με κάμερα, αλλά δεν φαίνεται κάτι καθαρά».


Από τη συναξιολόγηση όλων των δεδομένων αποφασίστηκε στις 6:23 π.μ. -άγνωστο σε ποιο επίπεδο- η απογείωση δύο μαχητικών F-16 από τη βάση της Νέας Αγχιάλου (111 Πτέρυγα Μάχης) που ήταν σε επιφυλακή. Πέντε λεπτά αργότερα, τα F-16 με κωδικό «Κεραυνός 2» απογειώθηκαν με προορισμό τις περιοχές Αττικής, Μαραθώνα, Καρύστου. Οι παρατηρητές εδάφους, στις 6:45 π.μ. δίνουν νέα αναφορά από την Πάρνηθα, σύμφωνα με την οποία «το φωτεινό αντικείμενο άρχισε να απομακρύνεται και να μικραίνει ανερχόμενο». Η περιπολία των δύο F-16 ολοκληρώθηκε στις 7:41 π.μ. «χωρίς οι πιλότοι του να εντοπίσουν οτιδήποτε» και ο συναγερμός θεωρήθηκε άκυρος.
Και κάπου εδώ, αρχίζει ο εγκαθετισμός και το όλο περιστατικό αρχίζει να μοιάζει σαν κακό προσβλητικό ανέκδοτο για τους 3 πιλότους αλλά και για τους 4-5 ελεγκτές της Πολιτικής και Πολεμικής Αεροπορίας, αφού κανείς από τα ανώτερα κλιμάκια δεν παραδέχεται επίσημα την ολοφάνερη πιθανότητα ενός UFO.
Επισήμως, όπως πληροφόρησε αρμόδια πηγή του Γ.Ε.Α., τον δημοσιογράφο Λουκά Δημάκα για το ρεπορτάζ του στην εφημερίδα «τα Νέα», δεν υπάρχει καμία καταγραφή ως ερμηνεία. Ωστόσο επιτελείς του Γ.Ε.Α. απευθύνθηκαν την άλλη ημέρα στην Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (Ε.Μ.Υ.) για πιθανές εξηγήσεις, με δεδομένο ότι υπήρχε μόνο οπτική επαφή και όχι καταγραφή σε ραντάρ. Σύμφωνα με ανεπίσημες ερμηνείες που δόθηκαν, το φωτεινό ίχνος ήταν ο πλανήτης Αφροδίτη, μία ερμηνεία όχι μόνο αστεία αλλά και προσβλητική για τους πιλότους και τους ελεγκτές, που η δουλεία τους είναι να γνωρίζουν καλύτερα από όλους τι ακριβώς υπάρχει στον ουρανό, όχι μόνο λόγω εκπαίδευσης αλλά και λόγω εμπειρίας ετών. Το «ανέκδοτο» με την Αφροδίτη, όμως, δεν τελειώνει εδώ. Έχει και σαν συνέχεια την ανάλυση της ερμηνείας.
Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των ειδικών της Ε.Μ.Υ., που δόθηκαν σε αξιωματικούς του Γ.Ε.Α., τα αστρονομικά δεδομένα που συσχετίζονται με την εποχή (τον μήνα Οκτώβριο), την ώρα (νύχτα), την κατεύθυνση της κίνησης και τη φωτεινότητα του «αντικειμένου», σε συνδυασμό με τη θέση της Σελήνης δημιουργούν την αίσθηση ότι ο πλανήτης Αφροδίτη είναι UFΟ. Σύμφωνα με τους παραπάνω «ειδικούς», ακόμα και εκπαιδευμένοι παρατηρητές, όπως π.χ. οι πιλότοι, μπορεί να ξεγελαστούν, ιδίως αν το περιστατικό συμβεί κάτω από ασυνήθιστες συνθήκες. Όπως σε περιπτώσεις, που αν ένα στρώμα κρύου αέρα παγιδευτεί κάτω από ένα στρώμα ζεστού αέρα, οι ακτίνες του φωτός των αστεριών ανακλώνται με τέτοιο τρόπο που αντικείμενα τα οποία βρίσκονται κάτω από τον ορίζοντα να γίνονται ορατά ως αντικατοπτρισμοί, και καθώς τα στρώματα αέρα κινούνται, το αντικείμενο να δίνει την ψευδαίσθηση ότι κινείται χαμηλά με υπερβολική ταχύτητα.
Μετά τα σενάρια επιστημονικής φαντασίας για την χαμηλή κίνηση της Αφροδίτης, σενάρια που δεν γνωρίζει κανείς πιλότος παγκοσμίως όλα αυτά τα χρόνια και συνεχίζει να τα παρεξηγεί ακόμα και σήμερα, γιατί μόνο οι ειδικοί της ΕΜΥ τα γνωρίζουν και εξαιτίας αυτής της γνώσης που δεν βγαίνει παραέξω έχουν καταγραφεί χιλιάδες UFO από πιλότους και συνεχίζουν να καταγράφονται… έρχεται ο κυβερνήτης της πτήσης 700 για Ρόδο, να αλλάξει την αρχική του κατάθεση και να μας πει τελικά ότι εκείνη την ημέρα και ώρα βρισκόταν στο ίδιο σημείο με εκείνο της πτήσης 266 από Λονδίνο, αλλά δεν αντιλήφθηκε τίποτα περίεργο.
Στο περιστατικό αναφέρθηκε σε δημοσίευμα της και η βρετανικής εφημερίδας Σαν, με τίτλο «UFO στον Αθηναϊκό ουρανό».(Πηγές: Εφημερίδα τα ΝΕΑ, τηλεοπτική εκπομπή Ζούγκλα, The SUN)