ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΑ PODCASTS, ΤΙΣ ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΕΣ ΕΚΠΟΜΠΕΣ ΚΑΙ ΣΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΜΑΣ, ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΤΙΣ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΕΙΚΟΝΕΣ:

Βρείτε επίσης όλα μας τα media, από εδώ: https://linktr.ee/ufogreece

Α.Τ.Ι.Α. ΣΤΟ ΧΩΡΙΟ ΠΟΤΑΜΟΣ, ΚΕΡΚΥΡΑ 1996.

Από τα πιο σημαντικά περιστατικά που σχετίζεται με ΑΤΙΑ τα τελευταία χρόνια συνέβη στο χωριό Ποταμός, έξω από την πόλη της Κέρκυρας, ανήμερα του Πάσχα του 1996. Η ιστορία επιβεβαιώνεται από δεκάδες επώνυμες μαρτυρίες και από χειροπιαστά τεκμήρια για τις καταστροφές που προκλήθηκαν σε δέντρα και σπίτια. Οι κάτοικοι του χωριού παρατήρησαν τέσσερα σφαιρικά αντικείμενα κόκκινου χρώματος να πετούν πάνω από την περιοχή. Τα αντικείμενα σταδιακά χαμήλωσαν από τα 200 στα 150 μέτρα ύψος, για να επανέλθουν όμως στο αρχικό τους ύψος και τελικά να απομακρυνθούν με μεγάλη ταχύτητα. Χαρακτηριστικό είναι ότι οι μεγαλύτερες ζημιές προκλήθηκαν ακριβώς στην περιοχή όπου σύμφωνα με τους μάρτυρες χαμήλωσαν τα αντικείμενα.
Με το περιστατικό ασχολήθηκαν τα τοπικά ΜΜΕ, γεγονός σπάνιο για τα ελληνικά δεδομένα. Ο τοπικός ερευνητής Ι. Δημητράτος, ο οποίος ερεύνησε το συμβάν και τράβηξε αρκετές φωτογραφίες από τις ζημιές που προκλήθηκαν, δημοσίευσε σχετικό άρθρο στην τοπική εφημερίδα "Κερκυραϊκό Βήμα". Επίσης, ο τοπικός "Corfu TV" έκανε μια έκτακτη ενημερωτική εκπομπή, όπου ακούστηκαν μαρτυρίες κατοίκων του Ποταμού.
Το γεγονός ότι οι καταστροφές είχαν προκληθεί σε ένα περιορισμένο επίπεδο από το έδαφος (κορυφές δέντρων, στέγες σπιτιών, στύλοι της ΔΕΗ, αλλά όχι σπαρτά και αντικείμενα σε χαμηλότερο ύψος) προκάλεσαν αμφιβολία για το αν επρόκειτο όντως για ρουφήχτρα. Επιπλέον, ανεξήγητες ήταν και οι καταστροφές που προκλήθηκαν σε μετρητές της ΔΕΗ και στο τοπικό δίκτυο διανομής ρεύματος, ηλεκτρομαγνητικές επιδράσεις που συνήθως συνοδεύουν την εμφάνιση αγνώστων αντικειμένων και που σίγουρα δεν προκαλούνται από καταιγίδες. Η εξήγηση που δόθηκε για τα τέσσερα κόκκινα φώτα, ότι δηλαδή ήταν τα φώτα ισάριθμων αεροπλάνων που σε συνδυασμό με την ξαφνική θύελλα προκάλεσαν σύγχυση στους μάρτυρες, απορρίφθηκε από έρευνα του ερευνητή Θ. Πουρναρόπουλου, στην οποία προέκυψε ότι από το αεροδρόμιο της Κέρκυρας δεν υπήρχε καμία επιβεβαίωση της ύπαρξης στον αέρα κανενός αεροσκάφους εκείνη την ώρα. Επιβεβαίωση δεν υπήρξε και για την ύπαρξη αγνώστων αντικείμένων, αφού το αεροδρόμιο δεν διαθέτει ραντάρ.