ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΑ PODCASTS, ΤΙΣ ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΕΣ ΕΚΠΟΜΠΕΣ ΚΑΙ ΣΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΜΑΣ, ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΤΙΣ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΕΙΚΟΝΕΣ:

Βρείτε επίσης όλα μας τα media, από εδώ: https://linktr.ee/ufogreece

ΟΙ ΑΝΑΦΟΡΕΣ ΤΟΥ ΔΕΜΕΣΤΙΧΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΕΜΙΚΗ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑ ΓΙΑ Α.Τ.Ι.Α. ΤΑ ΕΤΗ 1952 & 1925.

Το 1952, ο σμήναρχος Χρήστος Δεμέστιχας έγραψε μια αναφορά προς τους ανωτέρους του, περιγράφοντας μυστηριώδη αεροσκάφη που εθεάθησαν στον ουρανό πλησίον της χώρας μας, κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκόσμιου Πολέμου. Ήταν ανεξήγητοι ιπτάμενοι δίσκοι, που προβλημάτισαν τα βομβαρδιστικά των Συμμάχων στις αποστολές τους πάνω από τα Βαλκάνια.
Πιθανότατα η περιγραφή του Έλληνα σμηνάρχου αφορούσε τα περίφημα Foo Fighters, τα οποία είχαν σχήμα σφαιρικό ή δισκοειδής, και περιέγραφαν δεκάδες ακόμα πιλότοι μαχητικών αεροσκαφών σε όλο τον κόσμο εκείνα τα χρόνια. Τα Foo Fighters άλλοτε παρακολουθούσαν από κάποια απόσταση ενώ άλλες φορές τα παρενοχλούσαν περνώντας ανάμεσά τους χωρίς όμως να δημιουργούν περισσότερα προβλήματα. Η κάθε πλευρά των εμπολέμων πίστευε ότι τα Foo Fighters ήταν μυστικά όπλα της άλλης.


Αυτή ήταν η δεύτερη αναφορά του Δεμέστιχα για αγνώστου ταυτότητας ιπτάμενα αντικείμενα, αφού το 1925, σαν σμηναγός τότε, είχε υποβάλει ακόμα μία αναφορά που περιέγραφε μερικά ακόμα μυστηριώδη αεροσκάφη που είχαν εντοπίσει τα πληρώματα του.