ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΑ PODCASTS, ΤΙΣ ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΕΣ ΕΚΠΟΜΠΕΣ ΚΑΙ ΣΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΜΑΣ, ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΤΙΣ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΕΙΚΟΝΕΣ:

Βρείτε επίσης όλα μας τα media, από εδώ: https://linktr.ee/ufogreece

ΤΥΠΟΙ UFO - Α.Τ.Ι.Α. (ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΕΞΩΓΗΙΝΩΝ ΣΚΑΦΩΝ).

Πολλοί είναι εξοικειωμένοι με τις εμφανίσεις UFO σε σχήμα δίσκου ή σε τριγωνικό σχήμα, αλλά υπάρχουν επίσης και άγνωστα ιπτάμενα αντικείμενα που εντοπίζονται σε κυλινδρικό σχήμα πούρου, σε φωτεινές μπάλες και στρογγυλές σφαίρες. Αυτά είναι και τα πιο διαδεδομένα σχήματα UFOs που έχουν καταγραφεί στον ουρανό του πλανήτη μας.

Ιπτάμενοι δίσκοι. 

Ο όρος «Ιπτάμενος Δίσκος» αναφέρεται σε αντικείμενα τα οποία εμφανίζονται στον ουράνιο θόλο και έχουν σχήμα ανάποδου πιάτου ή δίσκου. Θεωρούνται επιβατικά αεροσκάφη, είναι μεταλλικά, φτάνουν σε μήκος τα 10-25 μέτρα, και συνήθως κινούνται εντός του πλανήτη (δεν θεωρούνται δηλαδή σκάφη διαστρικών αποστάσεων, καθώς δεν έχουν θεαθεί στο διαστημικό χώρο). Ιπτάμενους δίσκους προσπάθησε ανεπιτυχώς να κατασκευάσει και ο άνθρωπος τις δεκαετίες του 40' και του 50', μετά την ανάκτηση ενός εξωγήινου σκάφους, όπως λέγεται. Ο πρώτος που προσπάθησε κάτι τέτοιο ήταν ο Χίτλερ τη δεκαετία του 40, μετά οι ΗΠΑ στην διάσημη βάση 51, και επίσημα η Αμερικανική αεροπορία σε συνεργασία με την Καναδική Avro τις δεκαετίες 50' & 60'.
Οι ιπτάμενοι δίσκοι θεωρούνται εξωγήινα σκάφη μετά την διάσημη συντριβή στο Ρόσγουελ, αλλά και μετά την 10η Σεπτεμβρίου του 1967, όταν τρεις ψαράδες στο Σάο Πάολο της Βραζιλίας είδαν έναν να πέφτει στη θάλασσα και στη συνέχεια μάζεψαν τα συντρίμμια του. Μέτα από χημικές αναλύσεις διαπιστώθηκε ότι αυτά τα κομμάτια ήταν από μαγνήσιο καθαρότητας ανώτερης από αυτήν που επιτυγχάνεται με τις συνηθισμένες μεθόδους.


Κυλινδρικά Πούρα.

Τα εν λόγω αντικείμενα συχνά περιγράφονται από πιλότους ή αστροπαρατηρητές, ως αντικείμενα που δεν έχουν συνήθως φτερά, και εμφανίζονται σε μεγάλο υψόμετρο. Φτάνουν σε μήκος τα 500-1500 μέτρα και θεωρούνται μητρικά εξωγήινα σκάφη διαστρικών αποστάσεων, πρώτον, λόγω μεγέθους και δεύτερον, γιατί έχουν θεαθεί μόνο στην ιονόσφαιρα του πλανήτη. Μόνο σε σπάνιες περιπτώσεις έχουν παρατηρηθεί εντός της ατμόσφαιρας της γης, σε πολύ μεγάλα ύψη. Μέσα από αυτά τα «πούρα» έχουν θεαθεί να βγαίνουν μικρότερα αεροσκάφη ή ιπτάμενες φωτεινές σφαίρες.


Τριγωνικά σκάφη.

Το κατάμαυρο, τριγωνικού σχήματος TR-3B εθεάθη για πρώτη φορά, στις αρχές της δεκαετίας του '90, σε δοκιμαστική πτήση πάνω από τον διάδρομο Groom Lake, να κινείται αθόρυβα και να ακινητοποιείται αιωρούμενο στη Περιοχή S-4 για περίπου 10 λεπτά πριν προσγειωθεί κάθετα στην άσφαλτο. Από τότε, τα αρχεία που διέρρεαν αποκάλυψαν ένα επανδρωμένο σκάφος γήινης και εξωγήινης τεχνολογίας, κατασκευασμένο από τα μαύρα χρήματα του αμερικάνικου προϋπολογισμού (τουλάχιστον 3ων δισεκατομμυρίων δολαρίων) που περνούσαν από το Εθνικό Γραφείο Αναγνώρισης, την NSA και τη CIA στο απόρρητο πρόγραμμα Aurora.
Κανείς έως σήμερα δεν γνωρίζει αν το σκάφος οδηγείται από ανθρώπους, υβρίδια ή εξωγήινα όντα, όμως δεν συμβαίνει και το ίδιο για τη μυστηριώδη τεχνολογία που περιέχει το σκάφος. Τα απόρρητα αρχεία που ήρθαν έως τώρα στην δημοσιότητα αναφέρουν μαγνητικά περιστρεφόμενο θάλαμο πληρώματος, πυρινοκίνητες τουρμπίνες πλάσματος, αορατότητα στα ραντάρ χάρις της εξωτερικής του επένδυσης και ταχύτητα έως 9 Mach κάθετα ή οριζόντια.


  Μπάλες φωτός.

Οι μπάλες φωτός ή τα σκάφη που τα περιβάλλει ένα έντονο φως, είναι μονόχρωμα ή πολύχρωμα και εκτυφλωτικά, κινούνται με τεράστιες ταχύτητες και εκτελούν ελιγμούς με τέτοιο θαυμαστό τρόπο που η σημερινή γήινη τεχνολογία αδυνατεί να αναπαραγάγει ή και να εξηγήσει ακόμα. Παρατηρούνται σε μεγάλα ύψη και πολλές φορές δίπλα από αεροπλάνα. Πολλές φορές οι μάρτυρες δεν φωτογραφίζουν αυτά τα αυτοφωτειζόμενα μικρά σκάφη αλλά άλλα που απλά αντανακλούν το φως του ήλιου. Δεν θεωρούνται στρατιωτικής τεχνολογίας, γιατί όλα τα στρατιωτικά αεροσκάφη είναι ματ για να μην αντανακλούν το ηλιακό φως και αποκαλύπτουν τις θέσεις τους.Θεωρούνται ρομποτικά ή τηλεκατευθυνόμενα και είναι οι «πρώτοι ύποπτοι» για τις δημιουργίες των αγρογλυφικών σχεδίων.


Σφαίρες & Ρομποτικοί Κύλινδροι.

Τελευταία κατηγορία είναι τα μικρά ρομποτικά ανιχνευτικά που δεν ξεπερνούν σε μήκος τα 0.5-2 μέτρα, δεν είναι επανδρωμένα και έχουν θεαθεί να βγαίνουν μέσα από ιπτάμενους δίσκους για πιο κοντινές επαφές και να κινούνται ανάμεσα σε πολυκατοικίες και ταράτσες κτιρίων. Συνήθως, έχουν σχήμα μεταλλικών σφαιρών ή όρθιων κυλίνδρων, έχουν υπάρξει όμως και άλλες περιγραφές σχημάτων γι' αυτά όχι τόσο συχνές. Λέγεται ότι χρησιμοποιούνται για απλές παρατηρήσεις και ανιχνεύσεις περιοχών πριν την αποβίβαση εξωγήινων όντων. Στις μέρες μας οι καταγραφές τους είναι πολύ σπάνιες γιατί μπερδεύονται πολύ εύκολα με τα τηλεκατευθυνόμενα ανθρώπινα drones, αν και αυτά δεν παράγουν κανέναν ήχο όταν κινούνται. Εκτός όλων αυτών υπάρχει και η υποψία για νανοκατασκευές ιπτάμενων εξωγήινων ανιχνευτικών που δεν θα αντιλαμβανόμασταν και θα τις νομίζαμε εύκολα π.χ. ως ένα απλό μυγάκι μπροστά μας... (Άρθρο: Harris Koutsiaftis)