ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΑ PODCASTS, ΤΙΣ ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΕΣ ΕΚΠΟΜΠΕΣ ΚΑΙ ΣΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΜΑΣ, ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΤΙΣ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΕΙΚΟΝΕΣ:

Βρείτε επίσης όλα μας τα media, από εδώ: https://linktr.ee/ufogreece

OI ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΕΣ ΕΜΦΑΝΙΣΕΙΣ Α.Τ.Ι.Α. ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.

Αν νομίζατε ότι το φαινόμενο των ΑΤΙΑ (Αγνώστου Ταυτότητας Ιπτάμενων Αντικειμένων) συμβαίνει μόνο στο εξωτερικό κάνετε λάθος! Στην Ελλάδα έχουν αναφερθεί (επίσης) εκατοντάδες εμφανίσεις αγνώστων ιπτάμενων αντικειμένων, από στρατιωτικούς, αστυνομικούς, αστρονόμους, αλλά και από απλούς καθημερινούς ανθρώπους που μοιράστηκαν, άλλοι ανώνυμα και άλλοι επώνυμα, τις εμπειρίες τους. Το φαινόμενο στη χώρα μας μπορεί να μην είναι δημοφιλές, όπως στις ΗΠΑ, το Μεξικό, το Ηνωμένο Βασίλειο και την Αυστραλία, όμως έχει αρκετά «δυνατά» περιστατικά που μπορούν να σταθούν αντάξια αυτών του εξωτερικού π.χ. όπως σε αυτό του Ρόσγουελ που όλοι γνωρίζετε. Ας δούμε όμως πια είναι αυτά, με μια γρήγορη ματιά:
Η Ουφολογία στην Ελλάδα έχει μία μακρά ιστορία 68 ετών. Όλα ξεκίνησαν το Σεπτέμβριο του 1946, μετά τα περιστατικά των «ρουκετών φαντάσματα» ή αλλιώς Ghost Rochets. Τότε, ένα θέμα εξωγήινων εισβολών πήρε τεράστιες διαστάσεις για πρώτη φορά στη χώρα μας καθώς δεκάδες αδιευκρίνιστα ιπτάμενα αντικείμενα εμφανίστηκαν πάνω από τον Ελληνικό ουρανό σε 32 διαφορετικές τοποθεσίες. Με το θέμα δεν ασχολήθηκαν μόνο οι εφημερίδες της εποχής αλλά και ο τότε πρωθυπουργός Κωνσταντίνος Τσαλδάρης σε δηλώσεις του. Η κυβέρνηση, μαζί με τις συμμαχικές δυνάμεις μπορεί να αποσιώπησε γρήγορα το θέμα, όμως ο τότε υπεύθυνος ερευνών κ.Παύλος Σαντορίνης συνέχισε να ασχολείται κρατώντας το μυστήριο των UFOs ζωντανό και τις επόμενες δεκαετίες.
Το 1952, ο σμήναρχος Χρήστος Δεμέστιχας περιέγραφε μυστηριώδη αεροσκάφη που παρέπεμπαν σε ιπτάμενους δίσκους, οι οποίοι εθεάθησαν στη διάρκεια του Β’ Παγκόσμιου Πολέμου από τα πληρώματά του.
Στις 24 Οκτωβρίου του 1954, ο γεωργός Ηλίας Κορομηλάς, 84 χρονών, κατήγγειλε στο αστυνομικό τμήμα της Βαδούσας Αιγίου ότι είδε ένα διαστημόπλοιο στον ουρανό. Η μαρτυρία του έχει καταγραφεί σε δεκάδες ελληνικά και ξένα βιβλία, ενώ ουδείς τον αμφισβήτησε...
Τον Αύγουστο του 1966, κοντά στη Πρέβεζα, συγκεκριμένα στη περιοχή του αεροδρομίου στο Άκτιο, 8 σμηνίτες είδαν στον ουρανό μία φωτεινή κουκκίδα που ερχόταν από την μεριά του Ιόνιου Πελάγους, αυξάνοντας την διάμετρο της. Το φαινόμενο διήρκεσε 2 ώρες. Το ΑΤΙΑ στη συνέχεια άρχισε να βγάζει ένα είδος σύννεφου, το οποίο σκέπασε το αντικείμενο και μετά από αρκετή ώρα το σύννεφο διαλύθηκε δίχως να αφήσει κανένα ίχνος!
Πάνω από το Αιγαίο ανοιχτά του Βόλου, το 1978, ένας υποσμηναγός πετούσε σε ύψος 17.000μ. Βρισκόταν σε πτήση ρουτίνας διακρίνοντας μία κουκκίδα που μετετράπη σε δισκοειδής σκάφος. Το UFO ανέπτυξε ιλιγγιώδη ταχύτητα προς το μέρος του αεροπλάνου. Ο τότε υπουργός κ. Αβέρωφ δήλωνε: «Παλιά αμφέβαλα ως προς την αληθινή ύπαρξη των UFOs. Τώρα πια δεν έχω καμία αμφιβολία.»
Στις 18 Ιουλίου 1981 στο Λεμονοδάσος Ακράτας Αιγιαλείας, εντοπίστηκε και φωτογραφήθηκε από δυο μάρτυρες ένα ATIA. Το αντικείμενο είχε σχήμα δίσκου και χρώμα γκρίζο και αρχικά πετούσε σε ύψος 1000 περίπου μέτρων σε απόσταση από τους παρατηρητές περίπου 2 χιλιόμετρα. Το UFO κάνοντας μια ημικυκλική μανούβρα βρέθηκε σχεδόν πάνω από τους μάρτυρες, χαμήλωσε λίγο και όταν παρέμεινε ακίνητο για λίγα δευτερόλεπτα φωτογραφήθηκε τρεις φορές. Το μέγεθος του ήταν περίπου ενός μικρού αεροπλάνου. Το αντικείμενο σε αστραπιαίο χρόνο τινάχτηκε προς τα πάνω παίρνοντας πορτοκαλί χρώμα. Οι φωτογραφίες δημοσιεύθηκαν στην «Ελευθεροτυπία» στις 7 Aυγούστου 1981.
Το 1989, και συγκεκριμένα στις 29 Ιουλίου, στις 8.15 το πρωί, ένα τεράστιο ανθρωπόμορφο όν, ψηλό 3-4 μέτρα, προσγειώθηκε στο χωριό Χρυσόπετρα της περιοχής του Κιλκίς και αναστάτωσε όλη τη περιοχή. Ένα σύννεφο ιδιαίτερα λευκό, που στο σώμα του μέσα στροβιλιζόταν μία τεράστια ανθρώπινη φιγούρα επικάθησε μ’ένα εκκωφαντικό θόρυβο σε χωματόδρομο στη ΒΔ πλευρά του χωριού, ανάμεσα σε δύο σπίτια. Αυτόπτης μάρτυρας μία 11χρονη, που φοβήθηκε πολύ και έτρεξε τρομοκρατημένη στη γιαγιά της. Το στοιχείο που μαρτυρούσε ότι η μικρή έλεγε την αλήθεια ήταν οι δύο τεράστιες πατούσες που βρέθηκαν στο σημείο. Τα δύο αποτυπώματα είχαν διαστάσεις 1.10 μήκος και 60 εκατοστά πλάτος, σε βάθος δυόμισι εκατοστών μέσα στο έδαφος. Το περιστατικό της Χρυσόπετρας θεωρήθηκε από το περιοδικό ΟΜΝΙ, ως το δεύτερο σημαντικό παραψυχολογικό γεγονός του 1989.
Στις 2 Σεπτεμβρίου του 1990, περίπου στις 9:30μμ, 17 ιπτάμενα σκάφη άγνωστης ταυτότητας προσγειώθηκαν στον Μεγαπλάτανο Φθιώτιδας (στην Αταλάντη) για να επιδιορθώσουν το ένα που μόλις είχε συντριβεί. Αμέσως το περιστατικό έγινε παγκοσμίως γνωστό, ενώ τα μικρά μεταλλικά κομμάτια που βρέθηκαν εκεί κέντρισαν το ενδιαφέρον της NASA. Ακόμα ένα παράξενο της συγκεκριμένης υπόθεσης ήταν ότι 25 χρόνια μετά η ομάδα του δημοσιογραφικού οργανισμού VICE και ο ερευνητής Χάρης Κουτσιαύτης ανακάλυψαν ότι ηλεκτρομαγνητικά πεδία υπήρχαν ακόμα στο σημείο που έπιασε φωτιά τη μέρα της συντριβής, η βλάστηση παρέμενε ακόμα χαμηλή και μία μυστηριώδης βάση του ΝΑΤΟ βρισκόταν χωρίς ουσιώδη λόγο στη περιοχή!
Στις 11 Νοεμβρίου 2007, ο κυβερνήτης της πτήσης 266 από Αθήνα με προορισμό το Λονδίνο αναφέρει πως βλέπει ένα εξαιρετικά ασυνήθιστο και ασταθές αντικείμενο που κινείται δυτικά της Αθήνας. Το αντικείμενο είχε την όψη ενός αστεριού, μόνο που αυτό ήταν πολύ πιο φωτεινό και μεγαλύτερο ενώ στιγμιαία άλλαζε το σχήμα του! Στο μεταξύ οι κυβερνήτες των αεροσκαφών με αριθμούς πτήσεων 730 και 700 με προορισμούς τους αερολιμένες της Κω και της Ρόδου αντίστοιχα, αναφέρουν το ίδιο πράγμα! Η θέαση του αντικειμένου επιβεβαιώθηκε επίσης από τον πύργο ελέγχου του αεροδρομίου Ελευθέριος Βενιζέλος και οι ελεγκτές βλέπουν το αντικείμενο να κινείται προς την Κάρυστο. Σ' αυτό το σημείο ειδοποιήθηκε η Πολεμική Αεροπορία ενώ επίσης το αντικείμενο παρατηρούνταν από τα στρατιωτικά ραντάρ επάνω στην Πάρνηθα. Αμέσως ένα σκραμπλ αποτελούμενο από δύο μαχητικά αεροσκάφη F-16 στάλθηκε προς αναγνώριση του άγνωστου αντικειμένου ενώ πολιτική και στρατιωτική αεροπορία το παρακολουθούσαν από τα ραντάρ. Το αντικείμενο εκείνη την στιγμή ανέπτυξε αστραπιαία ταχύτητα με αποτέλεσμα τα δύο F-16 να αποτύχουν στην αναγνώριση του άγνωστου αντικειμένου.


Το 2012, είχαμε συναγερμό περιστατικών από την άνοιξη έως το φθινόπωρο. Περιστατικά που μας έκαναν να χαρακτηρίσουμε τη χρονιά ως την σημαντικότερη των τελευταίων 30 ετών. Την περίοδο 22 Μαΐου - 1 Σεπτεμβρίου δεκάδες ήταν τα παράξενα φώτα που καταγράφονταν από κατοίκους της Θεσσαλονίκης και των γύρω περιοχών. Οι αναφορές στη πλειοψηφία τους μιλούσαν για ομάδες πορτοκαλοκόκκινων εναέριων αντικειμένων που επόπτευαν το νομό και δεν συνδέονταν με κάποιο φαινόμενο διαττόντων αστέρων ή στρατιωτικών ασκήσεων. Και εκεί που όλοι ήταν έτοιμοι να μιλήσουν για το μεγαλύτερο κύμα εμφανίσεων τα τελευταία 30 χρόνια στη χώρα μας, άρχισαν να κατακλύζουν το διαδίκτυο απανωτές αναφορές από την Αττική. Δεκάδες κάτοικοι της Αθήνας και του Πειραιά, από τις 4 Σεπτεμβρίου έως τη 1η Δεκεμβρίου του 2012, κατέγραφαν διαρκώς σε βίντεο και φωτογραφίες, μία ή δύο μπλε φωτεινές σφαίρες σε χαμηλό ύψος κοντά στον Υμηττό, ενώ από τους περιφερειακούς δήμους υπήρχαν αναφορές και φωτογραφικό υλικό με λευκά φώτα άγνωστης ταυτότητας σε πολύ μεγάλο ύψος, κάτι που απέκλειε ότι ήταν drone (μικρά τηλεκατευθυνόμενα ελικοφόρα)!


Ακόμα ένα σημαντικό γεγονός που μας απασχόλησε εκείνη τη χρονιά ήταν το UFO που αποτυπώθηκε στις 19 Αυγούστου σε μία φωτογραφία δύο Γερμανών τουριστών που επισκέφθηκαν το νησί της Κρήτης. Το ζευγάρι, καθώς οδηγούσε προς τη παραλία του Μπάλου (Γραμβούσα) στα Χανιά, συνάντησε ένα κοπάδι από αγριοκάτσικα και τα φωτογράφησε, χωρίς να αντιληφθεί εκείνη τη στιγμή στον ουρανό το παράξενο ιπτάμενο όχημα, το οποίο όμως παρατήρησε αργότερα σε μία καφετέρια κοιτάζοντας τις φωτογραφίες.
Το 2014, ήταν ακόμα μία χρονιά με πολύ καλά περιστατικά με σημαντικότερο αυτό που εμφανίστηκε και φωτογραφήθηκε από τον ερευνητή Χάρη Κουτσιαύτη στο νησί του Πόρου, με ένα ΑΤΙΑ να συνοδεύει ένα επιβατικό αεροπλάνο και βιντεοσκόπησε 7 λεπτά αργότερα ο Γιάννης Π. από το Λουτράκι.

Και οι καταγραφές συνεχίζονται...