ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΑ PODCASTS, ΤΙΣ ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΕΣ ΕΚΠΟΜΠΕΣ ΚΑΙ ΣΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΜΑΣ, ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΤΙΣ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΕΙΚΟΝΕΣ:

Βρείτε επίσης όλα μας τα media, από εδώ: https://linktr.ee/ufogreece

ΤΑ ΠΕΡΙΤΕΧΝΑ ΣΧΗΜΑΤΑ ΣΤΟΥΣ ΑΓΡΟΥΣ.

Τα αγρογλυφικά είναι γεωμετρικά σχήματα σε αγρούς που άρχισαν να παρατηρούνται και να φωτογραφίζονται τον προηγούμενο αιώνα, αν και υπάρχουν αναφορές από πολύ πιο παλιά. Πιο συγκεκριμένα, είναι μεγάλοι σχεδιασμοί με ιδιαίτερη αρμονία που γίνονται από άγνωστους, σε χωράφια κυρίως της νότιας Αγγλίας και τα περισσότερα στην περιοχή κοντά στο Στόουνχεντς.


Εμφανίζονται κατά τη διάρκεια της άνοιξης και του καλοκαιριού σε διάφορες περιοχές του κόσμου, όπως τις Ηνωμένες Πολιτείες, τον Καναδά, την Ευρώπη, τη Λατινική Αμερική, την Ασία και την Αυστραλία. Πάνω από 70 χώρες καταμετρούν αγρογλυφικά στα εδάφη τους, ενώ σε περιοχές με αρχαιολογικούς χώρους τα αγρογλυφικά τους βρίσκονται πολύ κοντά σ’ αυτούς και δείχνουν να διατηρούν κάποια σχέση μαζί τους. Μέχρι σήμερα πάντως έχουν καταμετρηθεί πάνω από 20.000 κατά μήκος όλου του πλανήτη, με το 90% περίπου να εντοπίζεται στη Νότιο Άγγλία.
Για να αντιληφθούμε τα αγρογλυφικά πρέπει να βρεθούμε σε ιδιαίτερα ψηλό σημείο, ή να είμαστε μέσα σε ελικόπτερο. Οι σχηματισμοί τους, που συνήθως είναι απολύτως συμμετρικοί, γίνονται κυρίως μέσα σε χωράφια που έχουν στάρια ή άλλα δημητριακά, κάνοντας βαθιές γραμμές. Πρόκειται για κύκλους στα σπαρτά με δεξιόστροφη ή αριστερόστροφη φόρα. Το σιτάρι ή όποιο άλλο δημητριακό, είναι κυριολεκτικά πιεσμένο και ομοιόμορφα λυγισμένο κατά ενενήντα μοίρες παράλληλα στο έδαφος, χωρίς να έχει σπάσει ή τσακίσει, σχηματίζοντας έτσι έναν τέλειο κύκλο, ενώ τα γύρω φυτά παραμένουν άθικτα. Τα συγκεκριμένα σχήματα εμφανίζονται ξαφνικά μέσα σε μία νύκτα και κάποιες μαρτυρίες λένε ότι μικρές φωτεινές σφαίρες πετούν πάνω από το κομμάτι του χωραφιού στο οποίο αμέσως μετά εμφανίζεται το σχήμα. Βιολόγοι δεν μπορούν να εξηγήσουν το φαινόμενο, όπως επίσης και οι αγρότες οι οποίοι ξέρουν καλύτερα από οποιονδήποτε άλλον πως συμπεριφέρεται και πως λειτουργεί η γη τους. Εργαστηριακά πειράματα έδειξαν ότι ο μόνος τρόπος που θα μπορούσε να δημιουργήσει ανάλογα αποτελέσματα είναι η εκπομπή μικροκυμάτων και υπερήχων.


Το φαινόμενο αυτό προβληματίζει πολύ τους ερευνητές. Μετά από αρκετές έρευνες και μετρήσεις που έγιναν στις περιοχές όπου εντοπίστηκαν, το ενδεχόμενο της φάρσας έχει αποκλειστεί τελείως αφού σε δοκιμές που έχουν γίνει με τα σύγχρονα μέσα που διαθέτει ο άνθρωπος είναι αδύνατο σε μία νύκτα να δημιουργήσουν τα σχήματα αυτά και με τόση ακρίβεια και τελειότητα. Επίσης, έχει παρατηρηθεί ότι το κομμάτι αυτό όταν επανασπείρεται για την επόμενη σοδειά τα φυτά στην περιοχή αυτή μεγαλώνουν με ταχύτατο ρυθμό από ότι τα γύρω τους μάλλον λόγω του ισχυρού μαγνητικού πεδίου που υπάρχει.
Πολλοί πιστεύουν ότι τα αγρογλυφικά είναι μηνύματα από εξωγήινους που προσπαθούν να επικοινωνήσουν μαζί μας χρησιμοποιώντας αρχαία Σουμερικά σύμβολα ή συμβολικές αναπαραστάσεις του εξωγήινου DNA, και άλλοι ότι είναι αποτυπώματα προσγειωμένων ιπτάμενων δίσκων. Κανείς όμως από τους ερευνητές δεν μπορεί να δώσει απαντήσει στα δεκάδες ερωτήματα που δημιουργούνται και έτσι το φαινόμενο αυτό παραμένει στα αναπάντητα και ανεξήγητα του κόσμου. Αλλά και στα πιο εμπορικά, στη νότια Αγγλία!