ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΑ PODCASTS, ΤΙΣ ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΕΣ ΕΚΠΟΜΠΕΣ ΚΑΙ ΣΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΜΑΣ, ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΤΙΣ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΕΙΚΟΝΕΣ:

Δείτε επίσης το κανάλι μας στο You Tube, από εδώ: https://www.youtube.com/@ufo-greece

TO 2024 EINAI H ΧΡΟΝΙΑ ΤΩΝ ''TALL ALIENS''; ΔΕΥΤΕΡΗ «ΕΜΦΑΝΙΣΗ» ΣΤΗ ΒΡΑΖΙΛΙΑ!

Το 2024 μόλις ξεκίνησε, και ήδη, υπήρξαν δύο viral ειδήσεις που παρουσιάζουν «ψηλούς εξωγήινους», δηλαδή 3μετρα πλάσματα που απαθανατίστηκαν μέσω βίντεο με έντονα pixel. Το γεγονός ότι οι δύο παρόμοιες ιστορίες έγιναν viral το πρώτο μισό του Ιανουαρίου υπογραμμίζει το αυξημένο ενδιαφέρον του κοινού για τα εξωγήινα όντα, ένα ενδιαφέρον που πιθανότατα πυροδοτήθηκε από το Κογκρέσο που αφιέρωσε χρόνο για να ακούσει μαρτυρίες UFO, αλλά και από τις παρουσιάσεις των ανθρωπόμορφων μουμιών στη βουλή του Μεξικού, στα τέλη του προηγούμενου έτους. 

Οι δύο ιογενείς εξωγήινες ιστορίες που καταγράφηκαν το πρώτο μισό του Ιανουαρίου είναι παράξενα παρόμοιες —και οι δύο παρουσιάζουν βίντεο με έντονα pixel που οι πιστοί ισχυρίζονται ότι απεικονίζουν ψηλούς, ανθρωποειδείς εξωγήινους, απλά να περπατούν— χωρίς απαγωγές ή ιπτάμενους δίσκους πλησίον. 

Στη πρώτη περίπτωση (που αναλύσαμε και σε προηγούμενα άρθρα μας), τρεις εξωγήινοι επισκέπτονται ένα εμπορικό κέντρο του Μαϊάμι, το βράδυ της πρωτοχρονιάς, με αποτέλεσμα να προκληθεί πανικός και ο κόσμος να βγει έντρομος στους γύρω δρόμους που περικύκλωσαν άμεσα 60-65 περιπολικά. Όπως ανακοίνωσε η αστυνομία οι καταγγελίες που έλαβαν ανέφεραν καυγά μεταξύ εφήβων έξω από το εμπορικό κέντρο και πυροτεχνήματα που θεωρήθηκαν λανθασμένα ως πυροβολισμοί, τα οποία αυτά ήταν που προκάλεσαν τον μαζικό πανικό και τη μεγάλη αντίδραση της αστυνομίας, που μέρες αργότερα χάρις των τριών θολών βίντεο με τα ψηλά όντα και κάποιων μαρτυριών κατέληξαν σε ιστορία «συγκάλυψης» ενός εξωγήινου περιπάτου. 


Στη δεύτερη περίπτωση, σε λιγότερο από μία εβδομάδα αργότερα, ένα άλλο θολό βίντεο που ισχυρίζεται ότι δείχνει έναν ή περισσότερους ψηλούς εξωγήινους ανέβηκε στο Instagram και διαδόθηκε μέσω των κοινωνικών μέσων πριν καλυφθεί από πολλά ειδησεογραφικά μέσα. Το βίντεο γυρίστηκε στο νησί Ilha do Mel της Βραζιλίας και παρουσιάζει θολές φιγούρες να περπατούν σε ένα λόφο. Η αυτόπτης μάρτυρας Sara Dalete, που τράβηξε το βίντεο, ισχυρίστηκε ότι η περιοχή ήταν απρόσιτη και ότι οι φιγούρες φαινόταν να κινούνται πολύ γρήγορα. Και πάλι, το βίντεο ήταν πολύ θολό για να εξαχθούν συμπεράσματα. Μέρες αργότερα, ο Ιταλός μπασκετμπολίστας Φελίπε Μότα, ο οποίος αγωνίζεται στη βραζιλιάνικη ομάδα Φλαμένγκο, ισχυρίστηκε ότι ήταν μια από τις φιγούρες στο βίντεο: «Πήγα σε ένα μονοπάτι για να απολαύσω τη φύση και αυτή τη θέα, αλλά μετά οι άνθρωποι με τράβηξαν μια φωτογραφία, την έστειλαν στη σελίδα και με αποκάλεσαν εξωγήινο», ενώ εκπρόσωπος της κυβέρνησης της πολιτείας Parana άδραξε την ευκαιρία για να προωθήσει τον τουρισμό μετά το περιστατικό, δηλώνοντας: «Το καλοκαίρι μας είναι από άλλο κόσμο. Ακόμα και περίεργα όντα έρχονται εδώ για να απολαύσουν την ακτογραμμή μας». Η ομοιότητα μεταξύ των δύο viral ιστοριών είναι εντυπωσιακή, όμως από αποδεικτικά στοιχεία, ο πήχης είναι σοκαριστικά χαμηλά, με πολύ θολά βίντεο, όμως φαινομενικά αρκετά για να πυροδοτήσουν τη συζήτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. 

Μήπως, η εξαιρετικά χαμηλή ανάλυση είναι η μυστική σάλτσα για να γίνει viral ένα θέμα, αφού ελείψη στοιχείων αφήνει αρκετό χώρο στη φαντασία των ανθρώπων; Ή μήπως για δεύτερη φορά φέτος κάποιοι θέλουν να χαλιναγωγήσουν το μυαλό μας για να μην πιστέψουμε αυτό που θα δούμε σε μια ενδεχόμενη εξωγήινη καταγραφή αρκετά υψηλής ανάλυσης; Το 2024 είναι ακόμα στην αρχή του, οπότε ο χρόνος θα δείξει αν η τάση των «ψηλών εξωγήινων» ή παρόμοιων καταγραφών θα συνεχιστεί καθ' όλη τη διάρκεια του έτους... (Πηγή: Forbes)