ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΑ PODCASTS, ΤΙΣ ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΕΣ ΕΚΠΟΜΠΕΣ ΚΑΙ ΣΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΜΑΣ, ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΤΙΣ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΕΙΚΟΝΕΣ:

Δείτε επίσης το κανάλι μας στο You Tube, από εδώ: https://www.youtube.com/@ufo-greece

ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΡΕΥΝΗΤΕΣ ΕΞΩΓΗΙΝΗΣ ΕΠΙΣΚΕΨΙΜΟΤΗΤΑΣ & Α.Τ.Ι.Α. - U.F.O. (update 2023).

Ο Παύλος Σαντορίνης υπήρξε ένας από τους ελάχιστους διάσημους Έλληνες επιστήμονες, που ερεύνησε και το φαινόμενο των UFO. Γεννήθηκε το 1893 στην Οδησσό της Ρωσίας και απεβίωσε το 1986 στην Αθήνα. Σπούδασε σε Πολυτεχνείο στην Ελβετία και στο Πανεπιστήμιο της Ζυρίχης, ενώ στη συνέχεια αναδείχθηκε τακτικός καθηγητής και διευθυντής των εργαστηρίων της Φυσικής του Ε. Μ. Πολυτεχνείου, καθώς και της Ανωτάτης Γεωπονικής Σχολής. Η διεθνής αναγνώριση του Παύλου Σαντορίνη αποδείχθηκε από το γεγονός ότι υπήρξε μέλος της Ακαδημίας των Επιστημών της Τουλούζης (1961) και της Ν. Υόρκης (1961, έτερος το 1965). Επίσης εταίρος της Royal Society of Arts του Λονδίνου (1972) καθώς και επίτιμος Πρόεδρος του 7ου Φιλοσοφικού Συνεδρίου της Νίκαιας Γαλλίας (1969). Έλαβε πολλά επιστημονικά Βραβεία μεταξύ των οποίων το Μετάλλιο Fermat της Ακαδημίας Επιστημών της Τουλούζης (1961), το Μετάλλιο Vermeil Ερευνών και Εφευρέσεων (Παρίσι 1968), το Μετάλλιο Vermeil της Προόδου (Παρίσι 1969) κ.ά. Επίσης παρασημοφορήθηκε από τους τρεις Βασιλείς των Ελλήνων, Γεώργιο Β’, Παύλο και Κωνσταντίνο Β, για τις επινοήσεις και τις εφευρέσεις του στο Β’ παγκόσμιο πόλεμο. Το δεύτερο εξάμηνο του 1947, τέθηκε επικεφαλής στην επιστημονική επιτροπή που συστάθηκε, από την τότε στρατιωτική κυβέρνηση, για την διερεύνηση παράξενων ιπτάμενων αντικειμένων πάνω από τον Ελληνικό εναέριο χώρο (των λεγόμενων και Ghost Rochets), που αρχικά θεωρούνταν Ρωσικά. Όμως, οι σύμμαχοι Αμερικανοί συνέστησαν να σταματήσουν αμέσως οι έρευνες και το θέμα αποσιωπήθηκε, κάνοντας τον Σαντορίνη να συνεχίσει σε ιδιωτικό πλέον επίπεδο τις έρευνες για την φύση και προέλευση αυτών των αντικειμένων. Στη δεκαετία του 1950, συμμετείχε σε αρκετά διεθνή επιστημονικά συμπόσια, άλλοτε με την ιδιότητα του επίσημου προσκεκλημένου και άλλοτε με την ιδιότητα του επίσημου ομιλητή. Εδώ πρέπει να τονισθεί ιδιαίτερα ότι ο Σαντορίνης τολμούσε στις ιδιαίτερες συζητήσεις που είχε σε αυτά τα συνέδρια με συναδέλφους του, να αναφέρεται στο θέμα των UFOs, παρόλο που γνώριζε, ότι το θέμα αντιμετωπιζόταν με απέχθεια και ειρωνεία. Είναι αξιοσημείωτο ότι στις ελάχιστες βιογραφίες που υπάρχουν για τον Παύλο Σαντορίνη και τον αναφέρουν μάλιστα κάποιες ως μέλος στοών, αποκρύπτεται με επιμέλεια αυτή η πολύχρονη ενασχόληση του με το φαινόμενο των UFO, και δίκαια μπορεί κάποιος ν' αναρωτηθεί σε τι αποσκοπεί η απόκρυψη αυτή.

Ο Σωκράτης Αικατερινίδης γεννήθηκε στο Λασίθι της Κρήτης, φοίτησε στη Νομική Σχολή Αθηνών και υπήρξε ένας από τους πιο διάσημους Έλληνες ερευνητές UFO. Ασχολήθηκε με τη μελέτη των ΑΤΙΑ από το 1969, ενώ την περίοδο 1981-82 ήταν εκδότης του περιοδικού «UFO – Αστρική Επαφή». Οι έρευνές του τον οδήγησαν σε πολλά σημεία της χώρας απ’ όπου συνέλεξε πληροφορίες και μαρτυρίες για γεγονότα που συνέβησαν στις συγκεκριμένες περιοχές. Το αποτέλεσμα των ερευνών του ήταν η έκδοση του βιβλίου με τίτλο «Εξωγήινα όντα στην Ελλάδα» το 1977, αλλά και η συμμετοχή του σε τέσσερα συλλογικά έργα: το «Ανεξήγητο: Στα μονοπάτια της γνώσης» το 2000, το «Ανεξήγητο: Περιπλάνηση σε άγνωστους κόσμους» το 2002, το «Αρχαία ελληνική επιστήμη» το 2003 και το «Πεπρωμένο μας είναι τα άστρα» το 2005. Επίσης, είχε δημοσιεύσει περί τα επτακόσια σχετικά άρθρα σε ελληνικά περιοδικά και εφημερίδες (είχε συνεργαστεί με «Ταχυδρόμο», «Εικόνες», «Κλικ», «Ρομάντζο», «Cosmopolitan», «Colt», «Ναυτέλληνα», «Ανεξήγητο», «Τηλέραμα», «Ζώδια και Άστρα», «Φάκελλο Χ», κρητικό περιοδικό «Στιγμές», κτλ.), ενώ είχε δώσει συνεντεύξεις σε τηλεοπτικές εκπομπές του Mega channel, ΣΚΑΙ, Star channel, και Καναλιού 5. Τέλος, ήταν ο πρώτος επίσημος συνεργάτης του MUFON (Mutual UFO Network) στη χώρα μας. Απεβίωσε στις 25 Δεκεμβρίου του 2005.

Ο Μάκης (Γεράσιμος) Ποδότας γεννήθηκε το 1949 στην Αθήνα. Είναι πολύ γνωστός ερευνητής στο χώρο των UFO, με πλούσια δράση, πολλές εμφανίσεις στην ελληνική τηλεόραση και ο «namegiver» του όρου A.T.I.A. (Αγνώστου Ταυτότητας Ιπτάμενα Αντικείμενα), το οποίο είναι το Ελληνικό αντίστοιχο του UFO. Από πολύ νέος (15 ετών) ενδιαφερόταν για τα μυστικά του σύμπαντος και αφορμή ήταν μια εσωτερική παρόρμηση. Απέκτησε πτυχίο στην Ηλεκτρονική Μηχανική και έκανε μεταπτυχιακές σπουδές στις Τηλεπικοινωνίες. Το 1967 σχημάτισε με τους φίλους του την πρώτη παραφυσική ομάδα έρευνας στην Ελλάδα. Το 1984, ως ιδρυτικό μέλος της ΣΕΣΕΠ και με μια σειρά από συνεχιζόμενες διαλέξεις και ραδιοφωνικές εκπομπές στη δεκαετία του '80, γίνεται ο πρώτος άνθρωπος στη χώρα μας που τόλμησε να μιλήσει στο κοινό για θέματα που δεν ακούγονταν ποτέ πριν… όπως τα UFOs, οι ουράνιοι επισκέπτες, οι εξωγήινες απαγωγές, οι άλλες διαστάσεις, οι επαφικοί κ.τλ. Με αυτό τον τρόπο δημιούργησε σιγά-σιγά την κατανόηση και τη γνώση, ώστε οι συμπολίτες μας να καταλάβουν και να μιλήσουν για τις εμπειρίες τους. Έτσι κατάφερε να εξετάσει εκατοντάδες περιπτώσεις αυτόπτων μαρτύρων, επαφικών και απαχθέντων στην ελληνική επικράτεια. Το πρώτο του βιβλίο ήρθε το 2000 με τίτλο «UFO: Φάκελος Ελλάδα» από τις εκδόσεις Έσοπτρον και συνάντησε μεγάλη επιτυχία, αφού ήταν αναγκαίο στην ελληνική βιβλιογραφία, καθώς είναι το μόνο εγχειρίδιο για το φαινόμενο των UFO, αλλά και μια πλήρη συλλογή καταγραφών στη σύγχρονη Ελλάδα. Μέσα σε αυτό το βιβλίο παρουσίασε και διέσωσε τη πιο γνωστή ιστορία απαγωγής από εξωγήινα όντα, αυτή της συζύγου του Έλληνα βουλευτή. Το 2002, ήταν συντονιστής του 1ου ελληνικού UFO Συμποσίου. Μερικά χρόνια αργότερα αποσύρθηκε από την ενεργό δράση...

Ο Γιώργος Τσούκαλος είναι ο πιο γνωστός Έλληνας ερευνητής εξωγήινης επισκεψιμότητας παγκοσμίως και ο Νο.1 Έλληνας ερευνητής των ημερών μας. Απέκτησε την αναγνωσιμότητα του μέσα από τη σειρά ντοκιμαντέρ Ancient Aliens, που κάνει πάταγο παγκοσμίως. Επίσης, έχει εμφανιστεί στο The History Channel, το Travel Channel, το National Geographic Channel, το Sci-Fi Channel, το Coast to Coast AM, και πολλά άλλα διεθνή τηλεοπτικά και ραδιοφωνικά δίκτυα. Σαν σύγχρονος Indiana Jones (αφού έχει ταξιδέψει σε 54 χώρες... και βάλε), προσπαθεί να αλλάξει τον τρόπο που ο κόσμος σκέφτεται για την αρχαία εξωγήινη θεωρία. Για πάνω από 17 χρόνια, είναι ο διευθυντής του κέντρου AASRA (Archaeology, Astronautics and SETI Research Association) του Erich Von Daniken, έναν διεθνή οργανισμό αφιερωμένο στην έρευνα σχετικά με το εάν οι εξωγήινοι επισκέφτηκαν τον πλανήτη μας στην αρχαιότητα. Είναι επίσης ο εκδότης του Legendary Times Magazine, του μόνου περιοδικού στον κόσμο που ασχολείται με τους αρχαίους αστροναύτες.

O Χάρης Κουτσιαύτης γεννήθηκε στην Αθήνα το 1978, σπούδασε Ειδικός Μηχανογραφημένου Λογιστηρίου, Ηλεκτρονικός Εγκαταστάσεων και Αυτοματισμού, καθώς και Τεχνικός Οικιακών Υπολογιστικών Συστημάτων. Με τα UFO άρχισε να ασχολείται από την ηλικία των 10 ετών, συλλέγοντας αποκόμματα εφημερίδων και περιοδικών που αφορούσαν τέτοιου είδους συμβάντα. Έπειτα από μία «παράξενη» θέαση που κατέγραψε σε βίντεο το 2009, δημιούργησε την ιστοσελίδα UFOs & Aliens Truth Greek community και έκτοτε ασχολείται τακτικά με τις εμφανίσεις UFO. Έχει γράψει στα μεγαλύτερα περιοδικά μυστηρίου της χώρας (Μystery, Φαινόμενα, Τρίτο Μάτι), έχει εμφανιστεί σε τηλεοπτικές εκπομπές (Vice, Φυγόκεντρος, Κώδικας Μυστηρίων, Ελεύθερος Σκοπευτής, Θεωρίες Συνωμοσίας, η 5η Διάσταση) και σε ραδιόφωνα (ΕΡΤopen 106.7, Ελλάδα FM 94.3, Κρήτη FM 87,5), ενώ τη περίοδο 2012-2020 υπήρξε εκδότης του μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα δωρεάν ηλεκτρονικού περιοδικού eT (Εξωγήινο Τεύχος) που έβγαλε 16 τεύχη. Επίσης, συμμετείχε στην αναζήτηση εύρεσης εξωγήινων ραδιοσημάτων του προγράμματος SETI το 2010, είναι ενεργό μέλος του JPL της NASA από το 2014, αρθρογράφος στο διεθνή οργανισμό UFO-Hunters.com και συνεργάτης του Ελληνικού οργανισμού έρευνας GRDiscovery από τη δημιουργία του. Το 2019-22, κάνει την δική του εβδομαδιαία ραδιοφωνική εκπομπή με τίτλο ΕΞΩΓΗΙΝΕΣ ΑΝΑΖΗΤΗΣΕΙΣ, παράλληλα στα τέλη του 2021 δημιουργεί τη σειρά podcast με τίτλο ΥΠΕΡΜΑΧΟΙ ΕΞΩΓΗΙΝΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ, ενώ στις αρχές του 2023 εκδίδει το βιβλίο «Η Αληθής Ιστορία ενός Αντιλήψιμου Σύμπαντος» που ανατρέπει όσα γνωρίζουμε σήμερα για την Αστρονομία και το Διάστημα! Ζει και εργάζεται στην Αθήνα.

Ο Γεώργιος Θ. Κασιμάτης γεννήθηκε το 1957 στα Κύθηρα και μεγάλωσε εκεί. Σήμερα διαμένει στην Αθήνα με την οικογένειά του. Εργάστηκε από το 1984 έως το 2009 στην Ολυμπιακή Αεροπορία με την ειδικότητα του τεχνολόγου ηλεκτρονικού αεροσκαφών. Είναι ερασιτέχνης αστρονόμος και φωτογράφος, υπήρξε αρθρογράφος στο περιοδικό «Τρίτο Μάτι» πάνω σε θέματα εναλλακτικής και απόκρυφης τεχνολογίας, είναι συγγραφέας του βιβλίου «Εξωγήινη Αρχαιολογία» (εκδόσεις Έσοπτρον, 2002) και μελετητής εξωγήινων επισκεπτών σε πολιτισμούς της αρχαιότητας, ακόμη και σε αναγεννησιακούς πίνακες Αγιογραφιών όπου υπάρχουν ζωγραφισμένοι Ιπτάμενοι δίσκοι. Την αναγνωσιμότητα του, βοήθησε η τηλεοπτική του εμφάνιση στην εκπομπή «Χωρίς Μοντάζ ΙΙ» του Alter το 2004, όπου ανέλυσε το παράδειγμα απεικόνισης Α.Τ.Ι.Α. σε πίνακα της Παναγίας. Από τότε εμφανίζεται σε ετήσιες ομιλίες του που διοργανώνονται στη Στοά του Βιβλίου, στο κέντρο της Αθήνας...

Ο Γεώργιος Γκιόλβας γεννήθηκε στην Κρανιά του Ολύμπου το 1923 και μεγάλωσε στην Κατερίνη. Σπούδασε μηχανολόγος στο Πανεπιστήμιο της Πάδοβα στην Ιταλία με επιπρόσθετες σπουδές αργότερα στη Βοστώνη σε θέματα πυρηνικής φυσικής. Από την αρχή της καριέρας του σημείωσε μεγάλες επιτυχίες στην έρευνα, καθιερώνοντας 84(!) ευρεσιτεχνίες. Το πρώτο του δίπλωμα ευρεσιτεχνίας που έλαβε από το Διεθνές Γραφείο Ευρεσιτεχνιών για τις πρωτοποριακές έρευνες σχετικά με τη σύντηξη της ύλης και τη φωτοδέσμη πλάσματος, (θέματα που τον απασχολούσαν από τα φοιτητικά του χρόνια) φέρει την υπογραφή του Αϊνστάιν. Ίδρυσε το Ανεξάρτητο Κέντρο Πυρηνικών και Επιστημονικών Ερευνών ενώ γεγονός είναι οι συνεργασίες του με τη ΝΑΣΑ, το ΝΑΤΟ και το Δημόκριτο. Είχε επίσης ασχοληθεί έντονα με την αποκωδικοποίηση των έργων του Αριστοτέλη, ειδικά "το όργανον» από το οποίο προέρχονται και οι παράξενες απόψεις του περί εξωγήινης καταγωγής του φιλοσόφου. Υποστήριζε ανοικτά ότι ήταν μέλος της ομάδας Ε, και σε τηλεοπτική εκπομπή στις αρχές του 2003 ισχυρίστηκε ότι μετά από μακροχρόνια μελέτη των κειμένων του Αριστοτέλη κατάφερε να κατασκευάσει ένα διαστημόπλοιο το οποίο και φυλάσσεται καλά στον Όλυμπο προφανώς μαζί με το υπερ-όπλο μπέβατρον, μία από τις πιο πολυσυζητημένες εφευρέσεις του που δεν είδαμε ποτέ. Υποστήριζε επίσης ότι οι Έλληνες έχουν θεϊκή προέλευση, ότι ο Αριστοτέλης ήταν εξωγήινος, ότι η σελήνη είναι ξενόφερτο σώμα στο ηλιακό μας σύστημα και ότι η εξωγήινη επισκεψιμότητα στον πλανήτη μας ξεκινά από τα χρόνια του Αδάμ και της Εύας. Παρά τους πάμπολλους ισχυρισμούς του δεν είχε εκδώσει κανένα βιβλίο, ενώ λ3γεται ότι τα τελευταία χρόνια της ζωής του τα είχε χαμένα κι είχε πέσει θύμα εκμετάλλευσης επιτίδιων ψευτοερευνητών. Πέθανε το 2003, άκληρος, από ανεύρυσμα στην κοιλιακή χώρα. Λέγεται πως είχε προβλέψει 1 χρόνο πριν το θάνατο του!

Ο Γεράσιμος Καλογεράκης γεννήθηκε το 1940 στην Πλαγιά Αιτωλοακαρνανίας. Τελείωσε τη Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων, συνέχισε τον κύκλο των σπουδών του σε όλα τα ανώτατα πνευματικά ιδρύματα του Στρατού και απέκτησε πτυχίο Πανεπιστημιακού επιπέδου. Τιμήθηκε με όλα τα παράσημα και τα μετάλλια που προβλέπουν οι νόμοι της Πολιτείας και οι στρατιωτικοί κανονισμοί, ενώ αποστρατεύτηκε με το βαθμό του Υποστρατήγου. Ασχολήθηκε με τα UFO, από την εποχή που ήταν τελειόφοιτος του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου. Το έναυσμα ήταν κάποια πράγματα που παρατηρούσε ο ίδιος στον ουρανό και του φαίνονταν τελείως αφύσικα. Έτσι, άρχισε να διαβάζει διάφορα βιβλία σχετικά με αυτά τα θέματα, ξεκινώντας με την περίπτωση του οράματος του Ιεζεκιήλ στη Βίβλο που υποστήριξε ότι πρόκειται για κλασική περίπτωση επαφής τρίτου τύπου. Ασχολήθηκε επίσης με τη μελέτη όλων των θρησκειών του κόσμου, την αρχαιολογία και την ιστορία των λαών της γης. Τα τελευταία χρόνια ασχολήθηκε με την συγγραφή και από τότε έχει εκδώσει τα κάτωθι βιβλία: «Έλληνες οι γιοί των θεών» (1998), «Δίσκος της Φαιστού - Ιερές ελληνικές γραφές» (1999), «Η επιστροφή των Θεών» (2000), «Η διαθήκη του Προμηθέα» (2001), «Η άγνωστη αρχαιολογία των Ελλήνων» (2002), «Η ιστορία πρέπει να ξαναγραφεί» (2003), «Η μεγάλη προετοιμασία» (2004), «Η υπέρτατη μύηση» (2005), και το «Απολλώνιος Τυανεύς, Θεός στη γη».

Ο Παναγιώτης Παππάς είναι φυσικός, ηλεκτρονικός, επιστήμονας, καθηγητής στα Τ.Ε.Ι Πειραιά και ερευνητής. Έχει εκλεγεί επίσης ακαδημαϊκός της Ρωσικής Ακαδημίας Επιστημών. Επίσης είναι απόφοιτος του Μαθηματικού τμήματος του Πανεπιστημίου Αθηνών από το 1971, έχοντας αποκτήσει επαγγελματική γνώση των περισσοτέρων κλάδων των Ανωτέρων Μαθηματικών. Αφού υπηρέτησε τη στρατιωτική του θητεία, και έχοντας λάβει κρατική υποτροφία, συνέχισε μεταπτυχιακές μελέτες που οδήγησαν στη λήψη Διδακτορικού τίτλου, και ασχολήθηκε με την έρευνα στην Θεωρητική και Μαθηματική Φυσική στο Πανεπιστήμιο του Λονδίνου, στα ακόλουθα κολέγια: Imperial College, Queen Elizabeth College και Queen Mary College. Οι κύριες μελέτες και έρευνες σε αυτά ήταν: η Δομή του Χωρόχρονου, Θεωρίες Βαρύτητας, Γενική και Ειδική Θεωρία της Σχετικότητας, τα αιθερικά πεδία και η Μορφογένεση. Ασχολήθηκε έντονα με τα ιερογλυφικά του ιπτάμενου δίσκου του Ρόσγουελ, που όπως διέκρινε ο ίδιος, ανέγραφαν την Ελληνική λέξη «Ελευθερία» και με την εκπομπή παλμικών σημάτων στο διάστημα που αποκρύπτει o οργανισμός για την εύρεση εξωγήινης ζωής, SETI.

Ο Ίωνας Πανίδης, ζει και εργάζεται στην Αθήνα. Σπούδασε Οικονομικά και Bussiness Marketing στο Coventry University. Από μικρή ηλικία έχει δείξει το ενδιαφέρον του για το εξωγήινο ζήτημα, κάτι που τον οδήγησε να γίνει το νεότερο μέλος στον ΣΕΣΕΠ (Σύλλογο Έρευνας Εξωγήινων Πολιτισμών) που διαλύθηκε λίγα χρόνια μετά τη δημιουργία του, αλλά παραμένει η πρώτη συντονισμένη προσπάθεια για την έρευνα των αγνώστου ταυτότητας ιπτάμενων αντικειμένων και των εξωγήινων επισκεπτών. Ο Ίωνας έχει εμφανιστεί στο παρελθόν σε πολλές τηλεοπτικές εκπομπές, ενώ πλέον διατηρεί τη δική του ραδιοφωνική εκπομπή ερευνητικού χαρακτήρα με τίτλο «Αόρατοι Επισκέπτες» στο ραδιόφωνο του Ελλάδα FM 94,3. Στο παρελθόν έχει συνεργαστεί με τους περισσότερους ερευνητές του χώρου (Μάκη Ποδότα, Ελευθέριο Σαραγά, Γιώργο Καρποδίνη, κ.α.), με τελευταία του συνεργασία αυτή με τον Χάρη Κουτσιαύτη. Παραμένει πολλά υποσχόμενος για τον χώρο της έρευνας και της αναζήτησης, μιας και δηλώνει πως ακόμα δεν έχουμε δει τίποτα από αυτόν...

Περιστασιακά με τη μελέτη των UFOs και της εξωγήινης επισκεψιμότητας ασχολήθηκαν/ούνται:
Ο Γιώργος Μπαλάνος, γεννηθείς το 1944, συγγραφέας της λογοτεχνίας του φανταστικού και εκδότης, ασχολήθηκε περιστασιακά με τα UFOs μέσα από την αυτοέκδοση του βιβλίου του «Ιπτάμενοι δίσκοι: εισβολείς;» (ένα τίτλο που δανείστηκε από ένα αμερικανικό κόμικ του 1950), όταν διετέλεσε αντιπρόσωπος στην Ελλάδα της διεθνούς οργάνωσης έρευνας Aerial Phenomena Research Organization (APRO) έως το 1982, και σαν παρουσιαστής στην εκπομπή της κρατικής τηλεόρασης 2 στα «Αινίγματα της Ελλάδας» το 1995. Δήλωνε κάτοχος περισσότερων από 1000 μαρτυριών UFO από Ελλάδα, τις οποίες κράτησε ως επτασφράγιστο μυστικό μέχρι τον θάνατό του, μαζί με τις άγνωστες ελληνικές έρευνες της APRO. Τα τελευταία χρόνια της ζωής του απέφευγε τις δημόσιες ή τις κοινωνικές εμφανίσεις, ενώ τον είχε κερδίσει ο αποκρυφισμός. Ο συγγραφέας και εξερευνητής Θανάσης Βέμπος, γεννηθείς στην Αθήνα, έχει μεταφράσει πολλά επιστημονικά βιβλία και άρθρα ενώ έχει γράψει εκατοντάδες άρθρα με αντικείμενο τη διαστημική τεχνολογία, την αστροναυτική-αστρονομία, τα παραφυσικά φαινόμενα, την οικονομία και τις επιπτώσεις της τεχνολογίας στην ανθρώπινη κοινωνία και ψυχολογία, αλλά και τα UFO. Υλικό θα βρείτε στην ομώνυμη σελίδα του, όπου μάλιστα αναβιώνει πρώτος το θέμα των «Πυραύλων Φαντάσματα» του 1947, με εκτενές ρεπορτάζ και δεκάδες αποκόμματα εφημερίδων της εποχής. Μέχρι στιγμής έχουν εκδοθεί 18 βιβλία του –έρευνας αλλά και επιστημονικής φαντασίας- και αρκετές μονογραφίες του, με την σειρά μονογραφιών Phenomenon, το 2008-2009 (από τις εκδόσεις Πυρπολητής), να είναι η περιεκτικότερη στην ενασχόληση του με τα αινιγματικά ΑΤΙΑ και ΑΤΥΑ. Ο Νίκος Αποστολόπουλος γεννηθείς το 1977 στη Κρήτη, ξεκίνησε να ασχολείται με την έρευνα του φαινομένου των ΑΤΙΑ, το 1990 μετά το περιστατικό της Αταλάντης. Παράλληλα με την ενασχόλησή του με τα UFO, εργάζεται στις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις Στρατού Ξηράς. Το Νοέμβριο του 2011, αποφασίζει να ιδρύσει μαζί με τους συνεργάτες του, τον Αργύρη και τον Ματθαίο, την ομάδα Ερ.Ε.Ν.Ζω (Έρευνα Εξωγήινης Νοήμονος Ζωής), ενώ τη περίοδο 2012-2019 συνεργάζεται με τον Χάρη Κουτσιαύτη και αρθρογραφεί στο δωρεάν διαδικτυακό περιοδικό eT. Το 2017 ήταν επίσημος συνυποστηρικτής στο 2ο Contact with Space-Εa που διοργανώθηκε στο Αμφιθέατρο του Πολεμικού μουσείου Αθηνών. Πλέον η ενασχόληση του με το εξωγήινο ζήτημα συνεχίζεται με την σχετική αρθρογραφία στην ιστοσελίδα της ομάδας του. Ο Παύλος Λασκαρίδης, γεννηθείς στην Αθήνα το 1939, ομότιμος καθηγητής Αστροφυσικής του Πανεπιστημίου Αθηνών, συνέβαλε στην Ελληνική ουφολογία με την συγγραφή του βιβλίου «Στα Ίχνη των UFO» (εκδόσεις Δίαυλος, 2002) και με τη συμμετοχή του στο συλλογικό έργο «Η περιπέτεια του σύμπαντος: από τον Γαλιλαίο ως σήμερα» (Ελευθεροτυπία, 2009). Ο ραδιοφωνικός παραγωγός Γιώργος Καρποδίνης, ασχολήθηκε επισήμως και δημοσίως με τα ΑTIA από το 1984 και για μία δεκαπενταετία, με τον ΣΕΣΕΠ (Σύλλογος Έρευνας Εξωγήινων Πολιτισμών) που διαλύθηκε λίγα χρόνια μετά, και με την ραδιοφωνική του εκπομπή «Άγνωστοι Επισκέπτες» στην Δημοτική ραδιοφωνία, Κανάλι 1 του Πειραιά. Δηλώνει κάτοχος των 2/3 του UFO-αρχείου του Σωκράτη Αικατερινίδη το οποίο δεν έχει έως σήμερα βγάλει στην δημοσιότητα, ενώ δεν έγραψε ποτέ κανένα βιβλίο ή άρθρο για τα εξωγήινα θέματα. Ο Ιωάννης Φουράκης γεννηθείς το 1937 στη Κρήτη, δυσλεκτικός συγγραφέας, και αυτοαναφερόμενο μέλος της μυθικής ομάδας Ε, σε κάθε ευκαιρία που του δινόταν υποστήριζε πως ο ελληνικός λαός διέφερε γενετικά από τους άλλους λαούς, μιας και έχει θεϊκή εξωγήινη προέλευση. Υπήρξε μία θρυλική μορφή στο χώρο του ανεξήγητου, με πολλούν να τον αποκαλούν ώς τον Έλληνα «φον Νταίνικεν». Συνολικά κατάφερε να εκδώσει 11 βιβλία, να γράψει και να δημοσιεύσει δεκάδες άρθρα, να συμμετάσχει ως επίσημος συνομιλητής σε πολλές διαλέξεις, συνέδρια, τηλεοπτικές και ραδιοφωνικές εκπομπές. Τελικά απεβίωσε την Τετάρτη 1 Δεκεμβρίου του 2010, σε ηλικία σχεδόν 74 ετών, αφήνωντας τους χιλιάδες θαυμαστές του να αναρρωτιούνται αν τελικά υπήρχε η ομάδα Ε. Ο Ανέστης Κεραμυδάς γεννηθείς το 1949, εργάστηκε επί σειρά ετών ως αξιωματικός του εμπορικού ναυτικού, ήταν από τους πιο γνωστούς ανθρώπους που συντηρούσαν την υπόθεση της ομάδας Ε και δήλωνε συγγραφέας και λάτρης των αρχαίων εξωγήινων θεοτήτων. Το πρώτο του βιβλίο κυκλοφόρησε το 1986 με τίτλο «Δεν ήταν καιγόμενη βάτος». Εμφανής είναι στα βιβλία του και η προφητική διάθεση, αφού όπως υποστήριζε πολλά γεγονότα που έχει ανακοινώσει έγιναν πραγματικότητα. Υπήρξε εκδότης του περιοδικού «Ιερή Ελλάς». Ο Αθανάσιος Πουρναρόπουλος γεννήθηκε στην Πρέβεζα, με καταγωγή από το Ζαγόρι της Ηπείρου και εργάστηκε στην Υπηρεσία Πολιτικής Προστασίας της Κέρκυρας και του Ελληνικού. Ήταν ηλεκτρονικός μηχανικός, συγγραφέας, λάτρης των UFO από τότε που είχε μια προσωπική εμπειρία με μία ιπτάμενη φωτεινή σφαίρα, ερευνητής της Αρχαίας Ελληνικής Γραμματείας, αλλά και της αφανούς ουσίας της πραγματικότητας και των κβαντικών συνιστωσών της, και επί σειρά ετών μέλος του Δ.Σ. της Ελληνικής Αστροναυτικής Εταιρείας. Ο κ. Πουρναρόπουλος, πίστευε ότι υπάρχουν έννοιες που ακόμη δεν έχουν επαρκώς συνειδητοποιηθεί από μας (όπως ο Χρόνος που πρόκειται για μια εξαρτημένη έννοια χωρίς να γνωρίζουμε ακόμη τις παραμέτρους από τις οποίες εξαρτάται). Μεγάλο σύγχρονο ενδιαφέρον παρουσιάζει το βιβλίο του «Ολύμπιοι Έλληνες – Εχέτλαιος», καθώς καταρρίπτει την έννοια του γήινου υπερπολιτισμού τα αρχαία χρόνια και αποδεικνύει μέσα από Ελληνικά αρχαία κείμενα ότι οι εξωγήινοι δημιουργοί αυτού του πολιτισμού επέστρεψαν στο διάστημα από το οποίον είχαν έλθει. Ο Μηνάς Παπαγεωργίου, γεννηθείς το 1983, ιδρυτικό μέλος και υπεύθυνος επικοινωνίας της Ελληνικής Κοινότητας του Μεταφυσικού, και πλέον εκδότης και ιδρυτικό μέλος των Ελλήνων Μυθικιστών του Ιησού. Οι «εξωγήινες» αναζητήσεις του ξεκινούν από την ηλικία των 10 ετών, μέσω της μελέτης βιβλίων αστρονομίας, τα οποία του γέννησαν ερωτήματα σχετικά με την ύπαρξη ζωής σε άλλους πλανήτες. Ο Νικόλαος Χαρακάκος, καθηγητής Θεολογίας, Φιλοσοφίας και Αντιπρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Λογοτεχνών που συμμετείχε στις Εξωγήινες αϋπνίες το Χειμώνα του 2003. Ο Λευτέρης Σαραγάς, ηλεκτρονικός στο ινστιτούτο πυρηνικής φυσικής του Ε.Κ.Ε.Φ.Ε. Δημόκριτος και ερευνητής - μελετητής Α.Ι.Τ. που παρουσίασε την έρευνα του «Διαχωρισμός Εξωγήινων και UFO» στις «Πύλες Του Ανεξήγητου», του Κώστα Χαρδαβέλλα. Ο Γεώργιος Λευκοφρύδης, δικηγόρος, μέλος της ομάδας «Κατράκη» (αποτελούμενη από σπουδαίους φυσικούς και πυρηνικούς επιστήμονες) και μελετητής της «εξωγήινης» προέλευσης του Αριστοτέλη που το 1976 μαζί με τον Γκιόλβα αποκωδικοποίησαν αποσπάσματα από το σύγγραμμα «Όργανον» προσπαθώντας να αποδείξουν ότι οι Έλληνες προέρχονται από τα άστρα. Ο Πάνος Κορομηλάς, μουσικός και ερασιτέχνης ερευνητής ΑΤΙΑ που μέσα από την προσωπική του εμπειρία το 1995 και την εμπειρία του παππού του Ηλία Κορομηλά το 1956 κατάφερε να αφυπνίσει το φαινόμενο την δεκαετία του ’90. Ο Δημήτρης Χατζόπουλος, ερευνητής UFO από την Θεσσαλονίκη, μέλος του ΣΕΔ (συνδέσμου επενδυτών και διαδικτύου), που έχει συγκεντρώσει στην πολύ ενδιαφέρουσα ιστοσελίδα του hyper.net μια λίστα με 100 εργασίες και μονογραφίες, 64 διδακτορικά σχετικά με τα ΑΤΙΑ από το 1950 και εύχρηστους συνδέσμους σε έγγραφα διαθέσιμα στο διαδίκτυο (στα Αγγλικά).