ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΑ PODCASTS, ΤΙΣ ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΕΣ ΕΚΠΟΜΠΕΣ ΚΑΙ ΣΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΜΑΣ, ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΤΙΣ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΕΙΚΟΝΕΣ:

Δείτε επίσης το κανάλι μας στο You Tube, από εδώ: https://www.youtube.com/@ufo-greece

ΠΑΝΙΚΟΣ ΣΕ ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΣΤΟ ΜΑΪΑΜΙ ΜΕΤΑ ΤΟΥΣ ΙΣΧΥΡΙΣΜΟΥΣ ΓΙΑ ΕΞΩΓΗΙΝΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑ, 1/1/2014.

Επεισοδιακά μπήκε το 2024 στο Μαϊάμι των ΗΠΑ την πρωτοχρονιά, καθώς επικράτησε πανικός στο Bayside Marketplace, ένα υπαίθριο εμπορικό κέντρο κοντά στο South Beach, μετά από ισχυρισμούς για εξωγήινη παρουσία! Φρενίτιδα επικράτησε και στα social media μετά τα βίντεο που διαδόθηκαν αστραπιαία, τα οποία δείχνουν πολίτες να τρέχουν να βγουν από το εμπορικό κέντρο, με τον ισχυρισμό πως άκουσαν πυροβολισμούς και είδαν «περίεργες σκοτεινές εξωγήινες φιγούρες». 

Με την δημοσιοποίηση του γεγονότος, που εξαπλώθηκε με την ταχύτητα του φωτός, χρειάστηκε να παρέμβει και η αστυνομία του Μαϊάμι, στέλνοντας άμεσα 30 περιπολικά, περιμετρικά του χώρου. Στα όποια πλάνα πρόλαβαν να βγουν στη δημοσιότητα βλέπουμε δεκάδες ανθρώπους, μικρά παιδιά, ενήλικες ακόμη και ηλικιωμένους, να τρέχουν πανικόβλητοι έξω από το εμπορικό κέντρο. Ένας μάρτυρας που βγήκε έντρομος από το εμπορικό, δήλωσε στη κάμερα: « Δεν είμαι υπέρμαχος των συνομοσιολογικών θεωριών αλλά όταν τόσοι πολλοί αστυνομικοί εμφανίζονται για να κλείσουν ένα εμπορικό κέντρο του Μαϊάμι, και κανένα άτομο δεν τράβηξε βίντεο από μέσα ή οδηγώντας... κάτι δεν λειτουργεί σωστά. Φήμες λένε ότι υπήρχαν εξωγήινες σκιές 8-10 ποδιών (2,5-3 μέτρων).» Μάλιστα σε ένα βίντεο φαίνεται και μια σκιά μιας ψηλής φιγούρας να περπατάει στις εξωτερικές σκάλες του άδειου από κόσμο εμπορικού.

Οι Αρχές, έπειτα από έρευνα, ανακοίνωσαν πως το «περίεργο φως» που είδαν οι θαμώνες, όπως και οι εκρήξεις που ακούστηκαν, ήταν ένα παιχνίδι με πυροτεχνήματα κάποιων παιδιών με αφορμή την Πρωτοχρονιά. Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο Τύπου της Αστυνομίας του Μαϊάμι, Μάικλ Βέγκα, περίπου 50 έφηβοι πυροδότησαν πυροτεχνήματα, γεγονός που έκανε πολλούς να νομίζουν ότι πέφτουν πυροβολισμοί. Τα πυροτεχνήματα είχαν διάφορα φώτα, τα πετούσαν στο έδαφος και οι σκιές των εφήβων φαίνονταν τεράστιες. Τέσσερις απ’ αυτούς λέγεται πως συνελήφθησαν. Η αστυνομία στάλθηκε «για έλεγχο της κατάστασης, λόγω των ανηλίκων που αρνούνταν να φύγουν» πρόσθεσε ο Βέγκα. «Ορισμένες επιχειρήσεις έκλεισαν προσωρινά για να μας επιτρέψουν να καθαρίσουμε την περιοχή». «Δεν υπήρχαν εξωγήινοι» συνέχισε ο εκπρόσωπος της αστυνομίας, για να προσθέσει και να καθησυχάσει: «Τίποτα δεν αποκρύπτεται από το κοινό». 

Τις ημέρες μετά το περιστατικό, οι χρήστες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης εξαπέλυσαν μια σειρά θεωριών συνωμοσίας, περιγράφοντας το περιστατικό ως «εξωγήινους του εμπορικού κέντρου του Μαϊάμι». Μιλούν ακόμα και για την εμφάνιση μαύρων ελικοπτέρων που κύκλωσαν το σημείο. Ενώ υπήρξαν μαρτυρίες από ανθρώπους που ήταν εκεί, που ισχυρίζονται πως η αστυνομία τους έσβηνε το όποιο σχετικό υλικό από τα κινητά τους τηλέφωνα και πως το διαδίκτυο κόπηκε ταυτόχρονα με το πέσιμο των ασύρματων τηλεφωνικών δικτύων στο σημείο. Πολλοί ισχυρίζονται ότι η αστυνομία στάλθηκε εκεί για «εξωγήινους» και όχι για εφήβους, ενώ αρκετοί βλέποντας τα ελάχιστα βίντεο που κατάφεραν να διαρρεύσουν από το εμπορικό ισχυρίζονται πως βλέπουν ένα «ημιδιάφανο εξωγήινο ον» να κινείται παράλληλα στα περιπολικά κι όχι μερικούς έφηβους δίπλα δίπλα...