ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΑ PODCASTS, ΤΙΣ ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΕΣ ΕΚΠΟΜΠΕΣ ΚΑΙ ΣΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΜΑΣ, ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΤΙΣ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΕΙΚΟΝΕΣ:

Δείτε επίσης το κανάλι μας στο You Tube, από εδώ: https://www.youtube.com/@ufo-greece

ΜΥΣΤΗΡΙΟ ΜΕ ΤΟ ΒΟΓΙΑΤΖΕΡ 1: ΑΡΧΙΣΕ ΝΑ ΜΕΤΑΔΙΔΕΙ ΣΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΠΟΚΩΔΙΚΟΠΟΙΗΣΕΙ Η NASA!

Ο διαστημικός ταξιδιώτης Voyager 1 της NASA, καθώς συνεχίζει το 46χρονο ταξίδι του λίγο πιο πέρα από τα όρια του Ηλιακού Συστήματος, αντιμετωπίζει τις τελευταίες ημέρες (από τις 12/12/2023) σημαντικά θέματα επικοινωνίας, με τους μηχανικούς της NASA να μην μπορούν να αντιμετωπίσουν ένα περίπλοκο πρόβλημα δισεκατομμύρια χιλιόμετρα μακριά. Πιο συγκεκριμένα, όπως εξήγησε η NASA σε μια ενημέρωση της ιστοσελίδας της, ένας από τους υπολογιστές του πρωτοποριακού καθετήρα, γνωστός ως σύστημα δεδομένων πτήσης (FDS), «δεν επικοινωνεί σωστά» και στέλνει πίσω επαναλήψεις με συνεχή 1 και 0 στον δυαδικό κώδικα που οι επιστήμονες δεν μπορούν να αποκωδικοποιήσουν. 

O Voyager 1, βρίσκεται σε απόσταση 24 δισεκατομμυρίων χιλιομέτρων από τη Γη και ταξιδεύει στο διάστημα με ταχύτητα 61.500 χιλιόμετρα ανά ώρα, με κατεύθυνση το πλησιέστερο άστρο το Proxima Centauri που βρίσκεται σε απόσταση 4,2 ετών φωτός, και στο οποίο θα φτάσει περίπου σε 73.755 χρόνια με την ταχύτητα αυτή. Έχοντας εκτοξευτεί το 1977, η αποστολή του Voyager 1 ήταν να συλλέγει και να μεταδίδει δεδομένα σχετικά με τη μετάβαση μεταξύ της ηλιόσφαιρας —της περιοχής που κυριαρχείται από το μαγνητικό πεδίο του Ήλιου και τον ηλιακό άνεμο— και το διαστρικό κενό. Αυτή η αποστολή έχει προσφέρει ανεκτίμητες γνώσεις για τη φύση του Ηλιακού μας Συστήματος και τα όριά του με την απεραντοσύνη του διαστρικού χώρου. 

Ωστόσο, αυτή η δυσλειτουργία στο σύστημα δεδομένων πτήσης (FDS) είχε ως αποτέλεσμα το Voyager 1 να μην μπορεί να στείλει χρήσιμες πληροφορίες πίσω στη Γη. Ο ανιχνευτής συνήθως μεταδίδει δεδομένα σε ένα πακέτο δυαδικού κώδικα, αλλά έχει κολλήσει μεταδίδοντας μοτίβα που είναι ουσιαστικά ανεξήγητα. Μάλιστα, το περασμένο Σαββατοκύριακο η ομάδα προσπάθησε να επανεκκινήσει το FDS και να το επιστρέψει στην κατάσταση που βρισκόταν πριν ξεκινήσει το πρόβλημα, αλλά το διαστημόπλοιο εξακολουθεί να επιστρέφει αυτά τα παράξενα δεδομένα, κάνοντας πολλούς να αρχίζουν να αμφιβάλλουν αν πρόκειται για πρόβλημα κι όχι για κάποιο μήνυμα που πρέπει να αποκρυπτογραφηθεί. Παρόμοιο περιστατικό είχε συμβεί τον Απρίλιο του 2010 και με το αδερφό σκάφος Voyager 2, καθώς εστάλησαν πίσω κι από αυτό μηνύματα με δεδομένα τα οποία για τους επιστήμονες της NASA ήταν πρωτόγνωρα.

Διαβάστε επίσης: Η NASA ΕΛΑΒΕ ΠΑΡΑΞΕΝΑ ΣΗΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟΝ VOYAGER 2, ΑΠΡΙΛΙΟΣ 2010.