ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΑ PODCASTS, ΤΙΣ ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΕΣ ΕΚΠΟΜΠΕΣ ΚΑΙ ΣΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΜΑΣ, ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΤΙΣ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΕΙΚΟΝΕΣ:

Δείτε επίσης το κανάλι μας στο You Tube, από εδώ: https://www.youtube.com/@ufo-greece

ΑΚΡΟΑΣΗ ΣΤΟ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ ΓΙΑ ΤΑ UFO/UAP, ΜΑΡΤΙΟΣ 2024. - ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΣΤΙΓΜΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΟΥΦΟΛΟΓΙΑ.

Στις 20 Μαρτίου του 2024, από τις 4 έως τις 6 μ.μ., πραγματοποιήθηκε στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο μια πολυαναμενόμενη ακρόαση για την παρουσίαση του φαινομένου των UFO/UAP και των λόγων που θα έπρεπε να έχουν εμπλοκή οι ευρωπαϊκοί θεσμοί, υπό τον συντονισμό του Πορτογάλου ευρωβουλευτή Francisco Guerreiro, της Ομάδας των Πρασίνων/Ευρωπαϊκή Ελεύθερη Συμμαχία. Μαζί με τον ευρωβουλευτή εμφανίστηκαν ο Joaquin Dekkers, τοu οργανισμού "UAP Netherlands Coalition", ο Edoardo Russo, ερευνητής UFO από το Centro Italiano Studi Ufologici, η Beatriz Villarroel, αστροφυσικός από το Πανεπιστήμιο της Στοκχόλμης και οι πιλότοι Christiaan van Heijst και Ryan Graves, μάρτυρες UFO/UAP. Οι πέντε προσκεκλημένοι ομιλητές παρουσίασαν τις διάφορες πτυχές του φαινομένου και τη μελέτη του, με αναφορές σε αντίστοιχες επίσημες επιτροπές των ΗΠΑ και σε ζητήματα ασφάλειας πτήσεων.

Η ακρόαση ήταν το αποτέλεσμα της μεμονωμένης πρότασης ψηφίσματος, που έγινε στις 15 Μαρτίου από τον ευρωβουλευτή Francisco Guerreiro, για την ενημέρωση του κανονισμού της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την ασφάλεια της πολιτικής αεροπορίας, ώστε να συμπεριλάβει την αναφορά και την ανάλυση των UAP (Unidentified Anomalous Phenomena). Το προτεινόμενο ψήφισμα από τον Γκερέιρο, διατυπώθηκε σε τέσσερα βασικά σημεία: 

 Α. ότι τα UFO/UAP παραμένουν ένα στιγματισμένο θέμα, για τα οποία συχνά αναστέλλεται η μεθοδική συλλογή και ανάλυση δεδομένων από την επιστημονική κοινότητα. 

 Β. ότι ένας σημαντικός αριθμός περιπτώσεων UFO/UAP, συμπεριλαμβανομένων πολλών θεάσεων από πιλότους αεροπορικών εταιρειών και τα πληρώματά τους, παραμένουν ανεξήγητες ή μη αναφερόμενες.

 Γ. ότι θα πρέπει να αναθεωρηθεί ο κανονισμός της Ε.Ε. αριθ. 376/2014 που επιτρέπει μόνο στους επαγγελματίες της αεροπορίας να αναφέρουν θέματα που σχετίζονται με την ασφάλεια.

 Δ. ότι δικομματικοί Αμερικανοί νομοθέτες έχουν προτείνει νέα νομοθεσία (Bill HR6967, Safe Airspace for Americans Act) για την προστασία των πολιτικών πιλότων και του προσωπικού της αεροπορίας που αναφέρουν θεάσεις UFO/UAP. Θεωρεί ότι η ΕΕ θα πρέπει να προτείνει κατευθυντήριες γραμμές για μια κοινή μεθοδολογία για την αναφορά και την ανάλυση αγνώστου ταυτότητας εναέριων παρατηρήσεων, η οποία θα μπορούσε να οδηγήσει σε μια εναρμονισμένη βάση δεδομένων και αποθετήριο στην ΕΕ και, ως εκ τούτου, να επιτρέψει την τεχνική ανταλλαγή πληροφοριών μεταξύ των κρατών μελών, καλώντας την Επιτροπή να προτείνει την ενημέρωση της τρέχοντος νομοθεσίας.

Αυτό ήταν ένα πρώτο ιστορικό γεγονός για την ευρωπαϊκή ουφολογία, η οποία μπόρεσε να παρουσιαστεί στο υψηλότερο θεσμικό επίπεδο και να αναδυθεί από το φωτοστέφανο της απαξίωσης που την περιβάλλει εδώ και δεκαετίες. Σαφώς, πρόκειται για ένα πρώτο, μικρό βήμα. Όμως η σημασία του γεγονότος είναι εμφανής και, περισσότερο από την πρόσφατη ακρόαση στη Βουλή των Αντιπροσώπων στις ΗΠΑ, φέρνει στο νου την περίφημη σύνοδο στα Ηνωμένα Έθνη το 1978, με την ενεργή παρουσία των ερευνητών εξωγηινης νοημοσύνης Allen Hynek και Jacques Vallée.