ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΑ PODCASTS, ΤΙΣ ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΕΣ ΕΚΠΟΜΠΕΣ ΚΑΙ ΣΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΜΑΣ, ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΤΙΣ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΕΙΚΟΝΕΣ:

Βρείτε επίσης όλα μας τα media, από εδώ: https://linktr.ee/ufogreece

ΜΕ ΣΤΟΧΟ ΤΟΝ ΟΗΕ, ΤΑ ΚΥΡΙΩΣ ΘΕΜΑΤΑ ΤΟΥ 34ου ΔΙΕΘΝΕΣ ΣΥΜΠΟΣΙΟΥ ΤΟΥ ICER ΓΙΑ ΤΑ UFO!

Όπως ήταν αναμενόμενο, για 34η φορά το ετήσιο Παγκόσμιο Συμπόσιο της ICER (International Coalition for Extraterrestrial Research) για τα UFO προβλημάτισε ευχάριστα τους απανταχού φίλους του εξωγήινου ζητήματος και άφησε μια και μοναδική υπόσχεση: Την παρουσίαση των θέσεων του στον ΟΗΕ το 2025, αλλά και την επιστροφή του στις αίθουσες του Kursaal Congress Palace του Αγίου Μαρίνου του χρόνου, με περισσότερες απαντήσεις γύρω από το αγαπημένο μας θέμα, τα UFO και την εκδοχή που έθεσε ο πρώτος Ιταλός που ασχολήθηκε με αυτά τα θέματα, ο διάσημος φυσικομαθηματικός Ενρίκο Φέρμι, για το αν ζουν ανάμεσά μας! 

ΤΟ ΣΥΜΠΟΣΙΟ

Το φετινό συμπόσιο διοργάνωσε για ακόμα μία φορά το Εθνικό Ουφολογικό Κέντρο (CUN), στις αίθουσες του Kursaal Congress Palace του Αγίου Μαρίνου, στις 1& 2 Ιουνίου του 2024, με τον ιταλικό οργανισμό να θεωρείται ένας από τους πιο σοβαρούς και σημαντικούς στον κόσμο, εδώ και 57 χρόνια στη μελέτη του φαινομένου. Όπως πάντα, συντονιστής ο Roberto Pinotti, πρόεδρος του CUN και επίσης του ICER, που φέτος συγκέντρωσε ομιλητές από 12 χώρες. Το συνέδριο άνοιξε ο Vladimiro Bibolotti από την Ιταλία, ανεξάρτητος δημοσιογράφος, συγγραφέας και δοκιμιογράφος, ο οποίος ασχολήθηκε με το που είναι οι εξωγήινοι αν υπάρχουν, και το ενδεχόμενο να είναι τελικά επίγειες οντότητες. Στη συνέχεια, ομιλητές όπως ο Πορτογάλος ερευνητής Francisco Mourao Correa, από το Exopolitics Portugal, ο Gary Heseltine, αντιπρόεδρος του ICER, ο Ελβετός ερευνητής Guido Ferrari, ο ίδιος ο πρόεδρος του ICER Roberto Pinotti και πολλοί άλλοι, ανέπτυξαν θέματα αφιερωμένα για το αν «υπάρχει ευφυή ζωή στον πλανήτη Γη», και την επίμονη και ανησυχητική παρουσία των UFO τις τελευταίες επτά δεκαετίες, σε πολιτικές και στρατιωτικές πυρηνικές δομές σε όλο τον κόσμο, από τις ΗΠΑ έως την Ευρώπη, τη Ρωσία έως τον Ειρηνικό, με εμφανή προσοχή επίσης στη ρωσο-ουκρανική σύγκρουση. Το Συμπόσιο επικεντρώθηκε στην επαναλαμβανόμενη παρουσία του φαινομένου σε διάφορες περιοχές της Γης, από τη νορβηγική κοιλάδα Hessdalen έως την ιταλική κοιλάδα Valmalenco, αλλά και στο θέμα - το οποίο η CUN έφερε στην προσοχή του ιταλικού κοινού από το 1996 - των λεγόμενων «Αρχείων UFO του Φασισμού». Σε αυτά ο Pinotti τεκμηριώνει το γεγονός ότι η θεσμική και επιστημονική μελέτη των UFOs δεν ξεκίνησε στις ΗΠΑ τη δεκαετία του 1940, αλλά στην Ιταλία του 1930, με το αγνώστου ταυτότητας ιπτάμενο σκάφος «Gabinetto RS/33» που ανέκτησε ο Μουσολίνι από μία συντριβή στη Βόρεια Ιταλία. Μια είδηση που αποκρύπτεται επιμελώς και πολλοί θέλουν να την βγάλουν ψεύτικη, παρά τα επίσημα έγγραφα που αποδεικνύουν την πραγματική υπόσταση της συντριβής την 13η Ιουνίου του 1933! Το συμπόσιο ολοκληρώθηκε σε δύο ημέρες και έκανε τον απολογισμό του με το "Titan Project" για τα UFO, που αναπτύχθηκε από τις CUN & ICER, το οποίο - μετά την ψήφισή του και την αποδοχή του από το Κοινοβούλιο του Αγίου Μαρίνου - η κυβέρνηση του Αγίου Μαρίνου υποχρεούται βάσει νόμου να το παρουσιάσει στον ΟΗΕ το 2025.

Από τη πλευρά μας να ευχαριστήσουμε για τη πρόταση συμμετοχής που δέχθηκε ο ερευνητής Χάρης Κουτσιαύτης για να παραστεί στο συμπόσιο ως ομιλητής, ο οποίος ενημέρωσε εξαρχής ότι δεν μπορούσε λόγω επαγγελματικών υποχρεώσεων. Υποσχέθηκε, όμως, στους φίλους της έρευνας ότι θα δώσει το παρόν για 4η συνεχή φορά, στην μεγαλύτερη Ελληνική εκδήλωση έρευνας και αναζήτησης της χώρας, αυτή του GRDiscovery, στις 26 Ιουνίου, στη Θεσσαλονίκη.