ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΑ PODCASTS, ΤΙΣ ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΕΣ ΕΚΠΟΜΠΕΣ ΚΑΙ ΣΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΜΑΣ, ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΤΙΣ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΕΙΚΟΝΕΣ:

Βρείτε επίσης όλα μας τα media, από εδώ: https://linktr.ee/ufogreece

Η ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΙΣ ΘΕΑΣΕΙΣ ΣΠΕΙΡΟΕΙΔΩΝ UFO ΣΕ ΗΠΑ & ΕΥΡΩΠΗ, ΣΤΙΣ 2 ΜΑΙΟΥ 2024.

Ένα μεγάλο μέρος του πληθυσμού της νοτιοδυτικής χώρας της Βόρειας Αμερικής μέχρι την Ευρώπη, ανέφεραν ότι είδαν άγνωστα ιπτάμενα αντικείμενα (UFO) την περασμένη Πέμπτη, 2 Μαΐου του 2014 στον νυχτερινό ουρανό. Όσο περνούσαν οι ώρες, τα δημοσιεύματα πολλαπλασιάζονταν και κατά τη διάρκεια της νύχτας κυκλοφόρησαν πολυάριθμες φωτογραφίες και βίντεο με όσα εμφανίστηκαν στους ουρανούς. Πολλοί εξέφρασαν ότι επρόκειτο για εξωγήινη δραστηριότητα. 

Χαρακτηριστικά, στον λογαριασμό στο X ο χρήστης @mizerytv ανέφερε: «Κάποιος, να μου πει ότι δεν είναι UFO.» Η φράση συνοδεύτηκε από ένα βίντεο στο οποίο φαινόταν ένα έντονο φως που αναβόσβηνε στο απόλυτο σκοτάδι. «Εντελώς καθαρός ουρανός και βλέπω ένα πολύ θολό λευκό φως (καμία σχέση με αεροπλάνο), που έρχεται κατευθείαν προς το μέρος μου οριζόντια», εξήγησε, προσθέτοντας ότι στη συνέχεια ανέβηκε και εξαφανίστηκε: «Ελέγχθηκε και δεν υπήρχαν εκτοξεύσεις πυραύλων ή οτιδήποτε άλλο. Κατάφερα να απαθανατίσω όλα αυτά στην κάμερα». 

Το κοινωνικό δίκτυο του Έλον Μασκ γέμισε με εικόνες​, ενώ κάποιο έγραψαν στα σχόλια, όπως: «Παράξενο ιπτάμενο αντικείμενο που μόλις είδα στον ουρανό και μετά εξαφανίστηκε», που είπε ο @MeanLILMeoW στο Is this Starlink «ή κάποιος δορυφόρος;». Ο χρήστης @AdotGif, δημοσίευσε ένα βίντεο που έδειχνε κάτι επίσης να διασχίζει τον ουρανό της Αριζόνα στις εννέα το βράδυ: «Ήταν ένα πορτοκαλί φως που περιβαλλόταν από ομίχλη μια εντελώς καθαρή νύχτα. Ανέβηκε και τελικά εξαφανίστηκε», σχολίασε. 

Όμως η αλήθεια ήταν εντελώς διαφορετική! Το βράδυ της 2ας Μαΐου, η εταιρεία SpaceX εκτόξευσε μία ακόμα παρτίδα των διαδικτυακών της δορυφόρων. Σύμφωνα με την ιστοσελίδα Space, «ένας πύραυλος Falcon 9 με 23 διαστημόπλοια Starlink απογειώθηκε από τον Διαστημικό Σταθμό Cape Canaveral στη Φλόριντα στις 22:37». «Μετά την εκτόξευση των δορυφόρων Starlink, το πρώτο στάδιο του Falcon 9 επέστρεψε στη Γη για μια κάθετη προσγείωση στο διαστημόπλοιο SpaceX A Shortfall of Gravitas, το οποίο ήταν σταθμευμένο στον Ατλαντικό Ωκεανό», ανέφερε η δημοσίευση. Αν κρίνουμε από το χρονοδιάγραμμα, τα βίντεο που πολλαπλασιάστηκαν στα κοινωνικά δίκτυα χρονολογούνται από τη στιγμή που ο πύραυλος απογειώθηκε. 

Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που η εταιρεία του Έλον Μασκ δημιουργεί σύγχυση με τις εκτοξεύσεις της. Από τον Μάιο του 2019, η εταιρεία εκτόξευσε δεκάδες δορυφόρους σε τροχιά για να παρέχει διαδικτυακή κάλυψη σε 50 χώρες σε όλο τον κόσμο. Κάθε φορά που συμβαίνει αυτό, κάποιος μπερδεύει το φλας που άφησε η εκτόξευση με πιθανή εξωγήινη δραστηριότητα. Σύμφωνα με στοιχεία του Εθνικού Κέντρου Αναφοράς UFO της Nuforc, τον πρώτο χρόνο σημειώθηκαν 5.262 θεάσεις, ενώ το 2020 υπήρχαν 5.882 περιπτώσεις. «Οι δορυφόροι Starlink γίνονται ένα αυξανόμενο εμπόδιο για την αστρονομική έρευνα και είναι επίσης μια ενοχλητική επιπλοκή στην έρευνα παρατήρησης», αναφέρουν.